Annonce

Annonce

Brev:

Ondt i maven - 1 måned


24. juli 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen

Denne gang drejer det sig om lillesøster :)

Hun er nu 3 uger (født 10 dage over termin), har taget ca 1 kg på siden fødslen og ammes fuldt. Hun har et lille brok et par cm over navlen, som i følge lægen ikke skulle genere hende (han har kun hørt om det i telefonen). Hun har fået D-dråber den sidste uge, hvor vi har valgt Lactocare (med mælkesyre bakterier), som vi har gode erfaringer med fra storesøster, som nemlig fik ondt i maven af andre d-dråber.

Hun tisser og har afføring "efter bogen", men mit spørgsmål går på hendes mavefunktion. Hun virker nemlig noget anstrengt og pressende flere gange om dagen. Især om natten, kan hun i timevis ligge og lave presselyde og se anspændt ud. Ikke at hun som sådan græder, men virker klart utilpas og vrider sig lidt uroligt. Til sidst eller undervejs har hun typisk afføring eller luft x flere...

Er hendes tarmsystem umodent...? Og hvorlænge er det det? Og kan jeg gøre noget for at hjælpe hende? Ender tit med at amme, men nogle gange bliver det til sjat-amning fordi hun nok ikke egentligt er sulten...

Venlig hilsen
mig

PS: Generelt så ammer jeg ca hver 2.-3. time, hvor hun sutter højest 15 min, inden hun slipper og ikke kan lokkes til at spise videre. Hvis hun fx hoster eller bare slipper efter fx 5 min. og ikke vil tage fat igen, så melder hun sig sulten igen eller jeg lægger til igen i løbet af måske 30 min, hvor jeg lægger hende til samme bryst, for at hun skal have noget af den federe mælk. Nogle gange (i hvert fald 1-2 omgange dagligt) bliver hun ved med at virke urolig, ...


Annonce

... søgende og sulten, hvor jeg typisk prøver at lægge hende til x flere, men hun sutter kun et par minutter af gangen. Hun vil gerne tage en sut, så vi kan godt strække hende, men ved ikke, om det måske er sult/appetitspring eller lign, eller om jeg mistolker hende? Får hun meget luft ind, når hun bruger sutten?

Vi kan nærmest aldrig få hende til at bøvse efter et måltid (uanset længde). Vi prøver primært over skulderen. Hvis hun bøvser er det typisk 20-30 min efter, hvis hun fx ligger på maven. Gylper heller ikke.

Når hun er urolig vil hun bare gerne putte på vores brystkasse, hvilket hun gør flere timer dagligt (mest om aftenen, når storesøster sover).

Overspiser hun? Kan hun give tegn til sult, selvom hun i virkeligheden har brug for at bøvse eller komme af med afføring? Når hun er urolig og ser ud til at presse kan vi ofte høre maven rumle meget.

Nætterne er lidt svære fordi jeg fx ikke kan have hende liggende på min brystkasse til beroligelse, da jeg er bange for at falde i søvn. Samtidigt kan jeg ikke sove i de timer, hvor hun ligger og roder rundt, presser, virker lidt sulten, utilpas etc og ofte har afføring x flere. Hvis det drejer sig om et umodent tarmsystem, hvor længe er det så om at udbedre sig?

Udover de perioder, som jeg beskriver, så virker hun tilpas og nem, vil gerne ligge på maven, har efterhånden nogle gode lange vågenperioder, god øjenkontakt og veltilpasse lyde, og sover også nogle gode lange stræk flere gange dagligt. Generelt hører vi hende kun reelt græde, hvis jeg er lidt længe om at få pakket brystet ud :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Kan ikke sove uden sut i munden

Hej Helen Min mand og jeg fik på et tidspunkt rådet ‘at vi skulle amme i...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Hvor lang tid må man svøbe et barn?

Hej Helen Vi svøber vores pige i et tæppe, når hun skal sove. Hvor lang tid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annoncer

Annonce