Annonce

Annonce

Brev:

Svært ved at komme ud med baby


30. september 2016

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Svært ved at komme ud med baby

Kære Helen,

Jeg har brug for råd, eller måske bare nogle opmuntrende ord.

Mit problem er at jeg stort set aldrig kommer ud, hvilket jeg efterhånden er ved at være lidt ked af. Jeg har svært ved at overskue det, nok både fordi jeg bliver rigtig usikker på mig selv som mor og om hvorvidt jeg kan læse min søn når vi er ude, men også fordi jeg helst ikke vil forstyrre hans rytme.

Ofte ender det med at jeg ikke kan finde ud af noget som helst, og så bliver jeg rigtig ked af det bagefter. Derfor har jeg trukket stikket i et stykke tid, men det gør også bare at jeg føler mig lidt fanget herhjemme.

Min usikkerhed stammer nok til dels fra at han i starten døjede med ondt i maven, men jeg læste det som om, at han var overtræt. Når jeg tænker tilbage på det nu føler jeg mig som en rigtig dårlig mor fordi tanken om at det kunne være andet slet ikke strejfede mig. Jeg var bare sikker på at han bare var overtræt, så der var mange skrigeture hvor han blev vugget i søvn. Så når han er utilfreds når vi er ude, så bliver jeg helt nervøs. Det med min usikkerhed er noget jeg arbejder med.

Det er en del af det. En anden del er det med hans rytme. Jeg forsøgte på et tidspunkt at påvirke hans rytme og satte et skema op for dagen. Han havde bare ikke læst det skema, og når han så ikke lige ville sove eller spise når planen sagde det, så stressede det mig egentlig lidt. Så derfor har jeg bare ladet ham helt selv bestemme, hvilket faktisk er gået rigtig godt, og det har været afslappende for mig også. Vi er ved at være et sted for han har en nogenlunde fast rytme, men det svinger selvfølgelig lidt en gang i ...


Annonce

... mellem.

Jeg har rigtig svært ved at lave en aftale med nogen, for hvad nu hvis han sover på det tidspunkt hvor vi skal være et sted, eller skal sove og vi ikke skal være ude længe nok til en ‘hel’ lur. Jeg har nok lidt tendens til at overtænke ting og bekymre mig unødigt, og på forhånd.

Det med at spise ude er også noget jeg synes er svært, og tror han har svært ved pga. mange indtryk. Måske overfører jeg bare mine bekymringer til ham. Det gør det lidt besværligt da vi sjældent har mere end 1-1.5 time mellem han skal enten spise eller sove. Og oveni det så har jeg det lidt skidt med at skulle fare rundt i hans vågentid.
Tja, det er ikke nemt. Og når jeg læser det jeg skriver her kan jeg da godt tænke at jeg da nok har nogle issues. :)

Nu er han jo som sagt 6 md og jeg begynder at tænke på hans behov for at se andre/andet end mig. Mødregruppen har vi også droppet, i hvert fald for en stund, så han ser sine forældre, bedsteforældre og storesøster. Men andre babyer ser han jo så ikke så tit.

Han sidder ikke endnu, men jeg tænker at det med at han kan sidde og følge lidt med, vil hjælpe mig lidt til at komme ud. Så får han også lidt ud af det. Jeg kan jo da lige fortælle at han er en rigtig glad dreng, han smiler og griner, og er på nippet til at kravle. Han snakker ikke så meget, men det tænker jeg er ok ift. at han er godt med motorisk.

Jeg ved ikke helt hvad du skal kunne sige til det her. Men måske du har et par ord. Og om ikke andet kan sige lidt om hvad hans behov er for at komme ud og se andet. Vi har en stille og rolig hverdag herhjemme, men det han skal jo også stimuleres nok.

Kærlig hilsen
R

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Rod i natteroderier

Kære Helen. Tak for en god brev kasse og tidligere svar. Jeg har flere af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annoncer

Annonce