Annonce

Annonce

Brev:

9 måneder og lidt af det hele


19. august 2016

Kategori:
Alder:
9 mdr.

9 måneder og lidt af det hele

Kære Helen.

Vores knægt på 9 mdr (10 mdr d. 24. Aug.) har fået skubbet sin rytme.

Han er godt med mentalt, han er en dreng der bruger sit hoved meget og han er begyndt at bygge tårne (dog kun med to klodser) og han er helt med på ideen om en puttekasse og kan bruge lang tid på at sidde og lege med sådan en.

Motorisk har han været lidt mere tilbageholdende, men den seneste uge har han lært at kravle nogle skridt og rejse sig op på sine knæ af alt ting. Han har i den forbindelse fået skubbet sin rytme til nu at sove omkring 4 timer om dagen 2x2 timer, og så i stedet for at stå op kl 7.00 vågner han 05.20 men bliver hurtigt træt igen.

Jeg går og overvejer om jeg skal vægge ham fra hans formiddagslur efter en time og så give ham lov til at sove det han kan til middag for at få ham til at sove længere om morgenen. Hvad tænker du om det?

Han får flaske til middags lur hvor han spiser ca 150-170 ml og igen når han skal puttes til nat. Her spiser han mellem 90-120 en time efter aftensmaden. Derudover får han mme i sin grød til morgen og mos til aften og sødmælk af kop en gang om dagen. Alt i alt indtager han lige under de 400 ml mme. Er det nok?

Vores sundhedsplejerske sagde at det nu var nok bare med én flaske til aften, men jeg er lidt uenig i og med at flasken til aften ikke er særlig stor.

Det sker at han ikke vil spise formiddagsmad fordi han er for træt, og der kan vi godt finde på at give ham en flaske på 150 ml. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er et sidespor?

Han starter i dagpleje sidst i september og tænker om han til den tid faktisk skal ned på kun én ...


Annonce

... flaske?

Som det er nu og har været i lang tid, sover han ikke i sin barnevogn, men i sin slyngvugge i vores soveværelse (om natten dog i tremmesengen uden problemer og falder fint i søvn selv)

Jeg vil gerne til at øve barnevognen igen så han kan blive lagt uden at blive vugget, da jeg ikke kan bære tanken om at han skal være ked af det i dagplejen fordi der ikke bliver vugget med ham. Har du en god fremgangsmåde til hvordan vi får startet op på barnevognen igen uden at han bliver vugget - eller hvor vi trapper ned?

Lige nu, hvis han vågner i sin slyngevugge, så hopper han selv numsen op og ned og vugger sig selv i søvn på den måde. Vi vugger ham i den når han bliver puttet og til han sover - det tager typisk 2-3 minutter.

Til sidst vil jeg lige høre dig ad angående hans vægt. Han er 78 cm og vejer 12,7 kg. Vi har ingen bestemt politik angående mad herhjemme. Han får sukkerfri saftevand 1-2 gange om dagen for at få godt med væske i ham, da han ikke drikker så meget hvis det er vand. Han må gerne smage vores is fx hvis vi en sjælden gang får sådan en, og han får sukker i sin øllebrød til frokost ved siden af sin rugbrød som han pt har mere travlt med at spytte ud og undersøge end at spise. Han får indimellem A38 med frugt mos, og også nogengange de der grød-smootihes.

Jeg kan ikke finde ud af om vi burde være mere skrappe omkring hvad han indtager. Han har siden fødsel hvor han vejede 4330 g var 55 cm været en stor bredskuldret dreng, han har nogle tykke ben, men ellers synes jeg ikke han virker sådan helt vildt tyk - men mon jeg er blevet mor-blind?

Med Venlig Hilsen
Sams mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Hjælp til nattesøvn

Hej Helen. Jeg skriver, fordi vi har brug for er godt råd til at få en bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for en super god side, med masser af gode og virkeligt kompetente svar, som jeg har brugt flittigt

Josefines mor


Annoncer

Annonce