Annonce

Annonce

Brev:

Jeg skal opereres i næste uge


22. juni 2016

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Jeg skal opereres i næste uge

Kære Helen

Jeg er så heldig at være mor til to sunde og raske børn. En pige på 4 år og en dreng på 4 mdr.

Jeg er desværre mindre heldig med mit eget helbred og i næste uge skal jeg igennem en operation, hvor jeg skal i fuld narkose.

Hvis alt går vel, kan jeg komme hjem samme dag. I bedste fald, er jeg kun væk hjemme fra i lidt over 6 timer i alt. Jeg får morfin med hjem til 10 dage, fordi der vil være smerter efter operationen. Jeg må ikke løfte min dreng, men jeg må gerne amme. Min mand har fået flyttet sin ferie, så han er hjemme i 14 dage efter operationen.

Jeg bekymrer mig meget over, hvordan vi håndterer det hele med børnene.

Da jeg var gravid, var jeg også meget syg og indlagt to gange. Jeg havde svær hyperemesis og var i behandling på sygehuset. Da jeg var 27 uger henne fik jeg veer og blev indlagt i en uge. Det lykkedes at stoppe processen og holde på lillebror. Han kom dog til verden en måned før termin, men vejede over 3 kg. Og er, som sagt, sund og rask.

Det var en hård tid for hele familien og vores (lille) store pige er stadig meget opmærksom på, hvordan jeg har det og hun spørger mig tit, om jeg har ondt osv. Vi har ellers prøvet at skåne hende så meget som vi overhovedet kunne, men hun var meget mærket af, at måtte undvære mor i så mange måneder.

Vi talte dengang med hende om, at mor har ondt i maven, men hun bliver rask igen. Vi kædede det ikke sammen med graviditeten og lillebror, for vi ville ikke ”give ham skylden”, for at jeg havde det dårligt. Nu, hvor den ...


Annonce

... del er overstået, fortæller jeg hende tit, at jeg har det rigtigt godt og er glad osv. Hun har det meget bedre og i børnehaven ser de igen en glad pige. Hun er utroligt glad for sin lillebror.

Nu er jeg så blevet syg igen. Det er ikke noget livstruende, men operationen er uundgåelig og der er jo altid en lille risiko for, at der sker noget utilsigtet.

Hvor meget skal vi fortælle hende? Jeg tænker, at hun ikke nødvendigvis behøver at vide, at jeg bliver opereret. Hun kan sagtens være en overnatning hos Bedste, som hun er så tit. Og så kan vi nøjes med at fortælle, at jeg har ondt i maven eller lign. og derfor skal far bære lillebror og jeg skal hvile mig i løbet af dagen. Hvad tænker du om det?

Mht. lillebror, så tænker jeg, at jeg vil vække ham, før jeg tager af sted tidligt om morgenen og amme ham, så han bliver ammet så meget som muligt den dag. Eller skal jeg hellere lade ham sove, så han følger sin normale rytme? Far er hjemme med ham hele dagen og giver ham flaske.

Jeg ammer min dreng fuldt ud, men han vil godt tage en flaske. Han har dog aldrig fået mere end en flaske om ugen før.

Jeg vil gerne gøre det så godt som muligt for ham, men også gerne gøre hvad jeg kan for ikke at forstyrre mælkeproduktionen alt for meget.

Hvad tænker du om det hele? Har du et godt råd til, hvordan jeg forbereder begge børn og er der noget særligt far skal tænke på, når han skal passe lillebror alene en hel dag for første gang?

På forhånd mange tak for din hjælp.

Hilsen den bekymrede patient-mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annoncer

Annonce