Annonce

Annonce

Brev:

Pseudotvillinger - 15 mdr.


20. juni 2016

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Pseudotvillinger - 15 mdr.

Kære Helen,

Der er nu ikke lang tid til vi bliver en familie på 4. Vi har en dreng på lidt over 15 mdr, og venter en pige den 1. august, hvor vores dreng vil være knap 17 mdr. Jeg har tidligere skrevet til dig med spørgsmål omkring det at vi kommer til at have to børn så tæt på hinanden aldersmæssigt, og nu hvor tiden nærmer sig, trænger der sig flere spørgsmål på.

Jeg tænker meget på hvordan vores dreng kommer til at reagere på det. Og i den forbindelse på om vi på nogen måde kan forberede ham lidt på det? Jeg har prøvet at fortælle ham, at min store mave skyldes at der er en lille baby indeni, men jeg har naturligvis ingen forventning om at han forstår det.

Hvad kan vi gøre for at forberede ham?

Jeg skal højst sandsynligt have et planlagt kejsersnit denne gang, da sidste fødsel endte med et akut kejsersnit af grad 1 i fuld narkose. Også i den forbindelse gør jeg mig tanker om hvordan vi gør det bedst for vores dreng, så han ikke føler sig tilsidesat. Jeg håber meget på at kunne komme hjem så hurtigt som muligt - allerede gerne efter 2 døgn efter kejsersnittet, hvis amningen går godt og jeg fysisk er i stand til det. Men selv det at være væk fra min dreng i to døgn synes jeg virker uoverskueligt.

Indtil videre er vores plan den, at min kæreste (faren til begge børn) er med på ...


Annonce

... sygehuset det første døgn, hvor vores dreng skal være hos mine forældre, som han er vant til at blive passet hos (dog har han kun prøvet én overnatning hos dem, og har aldrig været passet af andre end dem). Herefter er det planen, at min kæreste tager hjem for at være sammen med vores dreng, og at de så kommer og besøger mig og lillesøster på sygehuset indtil vi kan komme hjem.

Lyder det okay?

Har du i øvrigt nogle gode råd til den første tid - særligt ift hvordan vi bedst tager hensyn og inddrager vores lille dreng?

Lidt praktiske oplysninger - min kæreste/faren vil være hjemme i 6 uger efter lillesøsters ankomst, og vil på den måde kunne hjælpe til,. Og vores dreng vil være hjemme i 3 af disse uger (pga ferie i dagplejen) + dage hvor vi ellers gerne vil holde ham hjemme. Han er således hjemme sammen med os og lillesøster de første tre uger efter hun er kommet til verden.

For at opsummere har jeg således tre spørgsmål:

1 - hvad kan vi gøre for at forberede vores dreng på at han snart ikke er alene mere?

2- kan vi gøre tingene anderledes end det vi har planlagt, såfremt jeg skal have kejsersnit og dermed ikke kommer hjem samme dag som lillesøster kommer til verden?

3 - har du andre gode råd til den første tid?

Ser meget frem til dit svar :-)

Med venlig hilsen
Moren til snart 2.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce