Annonce

Annonce

Brev:

Delebarn 1 år - overnatninger med far


1. april 2016

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Delebarn 1 år - overnatninger med far

Kære Helen

Vi har en sund, aktiv og glad dreng på godt et år.

Vi er deleforældre, da vores historie sammen var meget kort, før jeg blev gravid. Dog blev det sådan, at vi fra fødslen var sammen om Silas i min lejlighed i 7 måneder og har derfor begge fulgt hans tidlige udvikling. Desuden har vi holdt 6 ugers forældreorlov, fra da Silas var 6 måneder gammel og frem. Efter vores orlov har vi været mere opdelt og Silas har mange gange været sammen med far i min lejlighed uden mig nogle timer i hverdagen og lidt weekend. Desuden har de haft en del søndage sammen hos far.

Silas er startet i vuggestue, da han var godt 10 måneder og han er stadig i en separationsproces, hvor han oplever farvel og gensyn med mig (og indimellem far), samt lærer at være i mange hænder på en dag. Jeg oplever flere dage, hvor han selvfølgelig er træt, men også fjern (overfor mig - skal lige mærke/opdage, hvem han nu er hos), når jeg henter ham. Lige nu viser han udpræget morsyge - men også farsyge, når de to er alene til familiesammenkomster.

Før jul har vi prøvet at overnatte hos Silas´ far, så han kunne vænne sig til omgivelserne, hvor jeg også var med. Silas har 4-5 gange efter nytår prøvet at overnatte hos far 1 nat ad gangen uden mig. Hans far giver udtryk for et ønske om at de prøver 2 døgn sammen uden mig. Jeg kan sagtens forstå ønsket, men jeg føler det er for tidligt pga. hans alder, udvikling og behov, samtidig med, at jeg mærker et stik i maven. Mest fordi han endnu ikke kan give ret meget udtryk for sine behov og dels oplever jeg stadig en stor moderbinding hos ...


Annonce

... Silas og mig selv. Jeg mener, at vi bør vente lidt endnu.

Vi har gennemløbende haft et fint forhold til hinanden uden at være kærester. Jeg føler, at jeg har arbejdet meget for, at far og søn har fået opbygget en tæt relation helt fra fødslen og det ønsker jeg virkelig at bidrage til ud i fremtiden.

Jeg håber, at du kan hjælpe os med nogle anvisninger ift. Silas´ alder, udvikling og behov, når det gælder at være adskilt fra mig som mor.

Jeg vil gerne høre din vurdering af følgende spørgsmål:

1. Hvor længe kan et barn på 1 år klare at være væk fra sin primære base og relation?
2. Hvordan kan det påvirke Silas, at have to adskilte nætter hos sin far om ugen? Min bekymring går på, om han vil opleve det som mange opbrud med forvirring og uro til følge?
3. Morsyge - hvor vidt er det naturligt for et barn på 1 år - og længere frem?

Efter anvisninger fra Foreningen Far og en sundhedsplejerske fra Sundhedsplejens Hus i Århus siger en tommelfingerregel, at barnets alder svarer til det antal nætter, barnet kan klare væk fra den primære base og relation. Dvs. 1 år - 1 overnatning, 2 år - 2 overnatninger og så fremdeles. Jeg ved dog ikke, hvor langt det går frem, eksempelvis hvis forældre ønsker at etablere en fast ordning med mange sammenhængende dage, som eks. 9-5 eller 7-7-ordning.

Jeg sætter stor pris på dit svar, selvom det er komplekse problemstillinger, hvor svarene sjældent er entydige. Det har været vanskeligt at finde frem til andre deleforældres erfaringer og professionelle vurderinger, der drejer sig om dette emne.

Kærlig hilsen
Helle

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Højstolens bøjle

Hej Helen, Åh min søn er ved at blive en stor dreng. Han er glad og trives...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen, Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce