Annonce

Annonce

Brev:

Svigermor - Hvornår er baby klar til overnatning?


8. april 2016

Alder:
8 mdr.

Svigermor - Hvornår er baby klar til overnatning?

Hej Helen :-)

Jeg er mor til Elias på 8 mdr. Siden min søn kom til verden, har min kæreste og jeg haft mange uoverensstemmelser med min svigermor. Hun håner tit vores måde at være forældre på, hvis vi gør noget, hun ikke ville have gjort, eller hvis vi undlader at gøre noget, som hun har gjort med sine børn.

Vi har siden start, sagt at hun er velkommen hos os, men hun har nok kun være sammen med Elias omkring 10-15 gange (vi holdte også jul hos hende), og der har min kæreste og jeg også været der. Elias er ikke tryg ved sin farmor, da han ikke kender hende så godt. Min svigermor mener, at vi har for mange regler, og det er vores skyld, hun ikke har et tæt forhold til Elias. Vi har aldrig udelukket hende fra at se Elias, og jeg synes ikke vi har mange regler, men vi vil gerne selv bestemme, hvad han får at spise, når han er så lille, og hvornår han er klar til at sove ude.

Efter en periode på 1,5 mdr, hvor min kæreste og svigermor ikke havde kontakt, blev de gode igen. Svigermor ringede til mig, og sagde hun gerne ville overraske min kæreste. Hun ville komme fredag og tage Elias med hjem til lørdag (der var Elias 6 1/2 mdr) Jeg sagde, jeg syntes det var for tidligt, og at min sundhedsplejerske havde sagt, han skulle være omkring 2 år for at overnatte ude, hvis ikke det var vores behov. Min svigermor mener jeg er hysterisk, og jeg bør gøre hvad det er bedst for Elias (hvilket jeg syntes jeg gør). Nu har min svigermor sagt, at hun vil trække sig som farmor. Hun siger, at hun ikke kan få et forhold ...


Annonce

... til Elias, når hun ikke må få ham på overnatning, før han er to år. Min kæreste har sagt til hende, hun sagtens kan få et tæt forhold til ham i dagtimerne, og at hun er velkommen. Jeg har sagt, hun gerne må passe ham i dagtimerne, når han er tryg ved hende, men det er hun ikke tilfreds med.

Jeg ved, hun glædede sig meget til at blive farmor, og jeg ønsker Elias skal vokse op i en familie med tætte relationer både til fars og mors side af familien. Vi har fra start af haft det i tankerne, at farmor nemt kommer til at føle sig udenfor iforhold til mormor, og det synes jeg vi har gjort meget for at forhindre. Jeg føler, at lige meget hvor meget vi forsøger at inddrage hende, bliver hun ved med, at mene vi sætter en stopper for, at hun kan være farmor. Min kæreste er ikke så god til at sige fra overfor sin mor, og han taler hende oftest efter munden, da det er nemmest, derfor er det mig der ender som ”bussemanden.” Min svigermor taler meget grimt om mig og min måde at være mor på til de andre familiemedlemmer, og tit skriver hun også sin mening på sms til min kæreste og jeg. Når vi besøger hende, eller hun besøger os, så er der ingenting, og det virker som om, at hun godt kan lide mig, mens hun er her. Jeg har nået min grænse, men jeg ønsker at få det til at fungere for Elias. Mine spørgsmål er: Hvornår er det godt for et barn at overnatte ude?

Har farmor ret til, at få ham på overnatning nu? Hvad har farmor/mormor ret til at bestemme iforhold til deres barnebarn?

Med venlig hilsen
En fortvivlet mor :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Amning | 9 mdr.

Starte arbejde og nedtrapning af amning

Kære Helen Jeg har et spørgsmål som vedrører amning. Min søn er snart 9 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce