Annonce

Annonce

Brev:

Baby være alene og pasning


17. januar 2015

Alder:
5 mdr.

Baby være alene og pasning

Hej Helen.

Så er jeg tilbage nu med spørgsmål om vores utroligt dejlige lillebror på 5 måneder.

Du får lige en kort beskrivelse af gutten.

Han er en stor glad basse på godt 9 kg og har helt anderledes ro på (altså... Ihvertfald sammenlignet med hans storebror der vist altid har haft en del krudt i røven :)

Han er en glad dreng der er meget kommunikativ og "taler" rigtig meget men til gengæld ikke er helt så fremme i skoene motorisk som storebror var. Han vender sig fra mave til ryg og ligger gerne på maven lidt men vil allerhelst sidde hos os og snakke eller ligge på ryggen og se på os. Han spiser lidt skemad og drikker lidt vand og hygger sig generelt rigtig meget hvis han kan få lov til at sidde med på skødet og sutte lidt på en agurk og snakke med om løst og fast.

Han sover ok (meget bedre end storebror men er dog vågen sådan hver 2-3 time hver nat) og han holder tydeligvis meget af sin mor, far og storebror som han virkelig holder øje med. Han græder sjældent men er god til at brokke sig på forskellige niveauer (vi har snart lært dem at kende).

Han sover i vores soveværelse i sin egen seng det meste af natten men kommer over til os når klokken er et sted mellem 4 og 5, der kommer storebror også trissende og så er vi 4 i sengen derfra til vi står op (vi har børnene til hver side mod væggene så hver forældre ligger med et barn).

Nu kommer spørgsmålene så:

1. Når jeg går i bad lægger jeg ham på et tæppe på stuegulvet tæt ved badeværelset med lidt legetøj. Han snakker og pludrer (og brokker sig lidt en gang imellem) men græder ikke.
Jeg har faktisk slet ikke tænkt over det, men en fra min mødregruppe snakkede en dag om at hun ikke vidste hvad hun skulle gøre med sin dreng når hun gik i bad og så blev jeg ...


Annonce

... pludselig helt i tvivl om om det er ok!!!

Der er self. Ikke noget farligt i nærheden og badet er jo sådan et "lyn mor bad" og han triller jo ikke rigtigt nogen vegne endnu. Vi har en gammel kravlegård jeg tænkte at jeg ville bruge netop i badesituationen når man bliver en smule mere mobil men spørgsmålet er også om han ligger der og savner mig uden at gi lyd (for det går jo ikke).

Det skal lige nævnes at jeg synger meget højt i badet så han kan helt bestemt høre mig hele tiden ;) jeg kan simpelthen ikke huske hvad jeg gjorde med storebror men han var meget mere mandsopdækket så jeg gætter på at jeg måske bare har badet da han sov for der skulle jeg jo ikke nå noget (hente i børneren fx.) så tiden var ligesom en anden.

2. Mine forældre er vores naboer og vi ser dem flere gange om ugen. De er meget deltagende og begge børn er rigtig glade for dem. Min mor henter og aflevere ofte storebror, vi er ovre til en hurtig kop kaffe eller vi spiser mad sammen om aftenen.
Spørgsmålet er så nu. Ville du synes det var ok at mine forældre kunne passe lidt længere, altså en 3-4 timers tid mens vi (mor og far) lige gik ud og spiste i nærheden eller tog en god lang lur eller bare sad og gloede lidt på hinanden en lørdag formiddag eller aften.

Vi var meget længere om at få passet storebror (tror han var 10 mdr.) men jeg må indrømme at det er lidt noget andet at opretholde "kærestetid" når man har to børn end da vi blot havde en :)
Vi ku jo kombinere det med en lur eller noget.

Min mor har passet mens jeg fx. susede i Irma men det er jo ikke mere end en 15 minutters tid. Så 3 timer er jo noget mere….

Det var vist det hele.

Tak for en dejlig brevkasse som i den grad stadig kan bruges også anden gang :)

Alt det bedste herfra.
- Nana

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn i barnevogn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har netop skrevet et brev vedrørende nattesøvn. Desværre er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annoncer

Annonce