Annonce

Annonce

Brev:

Julegaver flere dage i julen?


1. december 2014

Alder:
2 år

Julegaver flere dage i julen?

Kære Helen,

Jeg er dybt frustereret. Jeg har fået børn med en mand, som har andre juletraditioner med sig end mig, og vi kan ikke blive enige.

Min mand er vokset op i en skilsmissefamilie, og svigermor har hidtil bestemt hvorledes julen skulle foregå for min mands familie, mens svigerfar altid har måtte nøjes med en standard julefrokost. Som du nok kan fornemme har jeg at gøre med en meget dominerende svigermor, der gerne vil føre sine juletraditioner videre. MEN men men...jeg er ikke tilhænger af dem, tværtimod er jeg meget imod dem, og jeg synes ikke om, at svigermor skal diktere vores jul og hvorledes vores børn fremover skal fejre julen.

Det er min holdning, at julen primært er til for børnene. Og der findes kun 1 juleaften, ikke flere juledage, hvor der skal åbnes pakker. Det er vigtigt for mig at give videre, at juleaften er en helt speciel dag, som mine børn skal se frem til hele året. Den dag/aften, hvor der danses om juletræ og åbnes pakker. Juleaften skal tilpasses børnenes behov og derfor synes jeg også man kan starte tidligt på dagen, evt med at pakke gaver op.

MEN...min svigermor (som har bestemt hvordan det skulle være for både min mand og hans søster + børn) insisterer på, at det år juleaften ikke skal holdes hos hende, der vil hun holde en julekomsammen en af dagene efter den 24., hvor alle kommer tidligt, der spises julemad, der danses om juletræ og der åbnes pakker (mest børnene). Det umiddelbare argument hos min mand er, at børnene alligevel ikke kan overskue alle pakkerne på én aften. MEN...svigermor holder jo ikke en lignende julekomsammen det år, hvor hun ...


Annonce

... får lov at lægge hus til juleaften. Så i mine øjne handler det snarere om hendes egne behov, at hun som en skilsmisse-mor har forsøgt at holde på sin ret til at holde "julen" med sine børn/børnebørn. Og det prøver hun så at tvinge ned over hovedet på mig også...og jeg føler det er SÅ forkert!

Er man skilt må man dele med sin eksmand om højtider i forhold til børn/børnebørn. Og min svigermor er jo kun én af bedsteforældrene, tænk hvis samtlige bedsteforældre ville have deres vilje på denne måde? Hvilken jul ville børnene så få?

Julen er jo primært for børnene. Og jeg vil ikke have, at mine børn skal lære, at de får pakker og danser om juletræ flere gange i løbet af julen. Jeg mener, at det udvander juleaften, den mister sin værdi og er ikke længere så speciel. Faktisk så er jeg helt paf, det er det underligste jeg har hørt. Og det er lige præcis det specielle ved den 24. dec, som jeg gerne vil give videre til mine børn, og som jeg også anser som normalt. Min mand og jeg er jo ikke en skilsmissefamilie.

Så jeg har givet udtryk for, at jeg har problemer med disse planer, men møder ikke den store forståelse, hvilket jeg er dybt frustreret over.

Hvordan i al verden skal vi løse denne konflikt? jeg vil ikke give efter for en dominerende svigermor, og jeg ønsker heller ikke at mine børn skal vokse op med en "utraditionel jul", bare fordi bedsteforældrene har været skilt og ikke har kunne finde ud af det.

Hvad har børn bedst af? hvilken jul anbefaler du, at børn får? kan de tage skade af den ene eller anden måde at gøre det på?

Med venlig hilsen
En meget traditionel julemor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Hvor meget fjernsyn er okay?

Hej Helen. Tak igen for svar og en uundværlig brevkasse. Jeg tænker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Mad og diverse

Hej Helen. Vores søn på 22 måneder trives generelt rigtig godt, han er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annoncer

Annonce