Annonce

Annonce

Brev:

Bliver han for forvent?


8. maj 2014

Alder:
2 år, 5 mdr.

Bliver han for forvent?

Hej Helen,

Victor er knap 2,5 og er meget elsket af hele sin store familie, særligt farmor og mormor.

Så meget at farmor hver gang hun kommer på besøg, ca et par gange om måneden har gaver med til ham. Sågar kom hun med den samme gave som hun havde med sidst - med den begrundelse at han blev jo så glad for den, så nu har han to.

Hver gang vi får venner eller familie på besøg, forventer Victor at de har gaver med og bliver faktisk en gang i mellem lidt skuffet, når det går op for ham, at det har de altså ikke. Han er selvfølgelig lige blevet storebror for 2 mdr hvor stortset alle havde gaver med til ham, men det startede faktisk før det.

Det er også tit sådan, at hvis vi går med en ting i tankerne som vi fx gerne vil give ham i gave, så kommer farmor os i forkøbet. Victor er fra december og i efteråret sagde jeg til farmor, at jeg ville købe bamses hus med figurerne til ham i fødselsdagsgave el julegave, hvor hun siger, at det behøver jeg ikke bruge penge på, det fandt hun billigt på kræmmermarked! Ja, undskyld mig for at jeg gerne vil købe det fra nyt til min søn og at hun samtidig havde ...


Annonce

... "snuppet" min gaveide. Det kan ske, ja, men det sker bare hele tiden! Vi kan dårligt tillade os at købe noget, eller tænke på noget vi gerne vil købe, for så har farmor det med i gave, når hun kommer på besøg.

Mormor er også lidt sådan, men på en anden måde. Til jul hang hun min gamle hjemmehæklede nissesok op, hvor der lå en lille nissechokolade hver gang han kom (vi besøger hende ca en gang om ugen). Og det er blevet til, at det er mormors store nisse NisseOle som har lagt chokoladen. Rigtig hyggeligt... Men den sok OG NisseOle hænger der endnu! Mormor nænner ikke at fjerne det, når nu Victor hver dag spænder hen hvor sokken og NisseOle har sin plads for at kigge efter chokoladen.

Er det forkert af mig og tro at min søn bliver for forvent af disse ting? Eller er det helt okay altid at have gaver med, og lade julen fortsætte året ud, for det er jo så hyggeligt og så han ikke bliver ked af at Nissen og sokken er væk og først kommer igen med chokolade i til næste år?

Synes det er fantastisk at have familie der elsker Victor og gør alt for ham, så længe det ikke "skader" på længere sigt.

Kærlig hilsen mig.

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Lige efter fødslen har de fleste nyfødte hævede og let sammenklistrede øjne. Det skyldes fostervand og blod, som kan fjernes med kogt, afkølet vand.

Øjenbetændelse kan skyldes enten en virus eller en bakterie. Hvis øjenbetændelsen opstår i forbindelse med en forkølelse, er det ofte en virus, der er årsagen og her hjælper antibiotika ikke. Fejler barnet derimod ikke andet end øjenbetændelse, skyldes det ofte bakterier som skal behandles med antibiotika, som du får på en recept hos...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce