Annonce

Annonce

Brev:

Tidlig snak om nr. 2


22. januar 2014

Alder:
7 mdr.

Tidlig snak om nr. 2

Hej kære Helen

Ja - snak om nr. 2, hvordan håndterer jeg det? Svigerforældrene siger direkte, at det dummeste vi kan gøre er at vente 3 år før vi får nr. 2 barn pga. min alder, da vi vil have sværere ved at blive gravide for hvert år der går (jeg er 31, min mand er 34).

Vi har ikke bedt om deres mening - og ingen af os vil have 2 børn. Vi har haft en utrolig hård start med vores dejlige dreng, og har ingen forældre til aflastning, og ingen venner eller veninder der kan hjælpe, så vi står meget alene med det hele. Det er ved at være 7 mdr. siden, at vi har haft mere end 15 minutter alene sammen.

Vi vil hellere give vores dreng 2 forældre der har tid og overskud, end 1 søskende og 2 forældre der ingen kræfter har tilbage. (Derudover har vi heller ingen plads i vores hus, som vi flyttede ind i for et lille år siden, med kun 2 værelser, så vi skal flytte, hvis det er tilfældet - noget der var enormt opslidende. Og vi så helst at vores dreng har samme trygge base hele barndommen)

Her i weekenden spurgte min svigermor om jeg var gravid igen. Jeg blev så overrasket, og sagde bare, at nej, jeg har bare lidt ekstra (jeg har jo noget ekstra hud, som stadig ikke har trukket sig sammen - er ellers normalt slank).

Det er som om, at de slet ikke forstår, hvor hårdt det er for os, og det gør mig så ked af det. Især svigermor vil gerne have mange børnebørn, det har jeg i hvert fald indtryk af. Når hun nævner sine skolekammerater osv. - så er det altid "ja, xx har jo 7 børnebørn" (og 3 børn). Nu har mine svigerforældre 1 barn, min mand. Og med vores spinkle netværk vurderer vi, at vi - og ikke mindst vores dreng - er ...


Annonce

... bedst tjent med at være enebarn.

Måske tingene ændrer sig med tiden, men ikke nu - jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan jeg skulle have kræfter til 2 børn.

Jeg fik derudover tidlig bækkenløsning, og havde mange smerter det sidste ½ år af graviditeten. Jeg bristede hele vejen ved fødslen, og har stadig mén derfra.

Jeg føler virkelig, at jeg ikke slår til, og ikke "leverer" det ønskede antal børnebørn. Som om, at det ikke er nok.

Samtidig kan jeg ikke forstå, at svigermor ikke blot kan nyde hendes dejlige barnebarn. I min mands venneflok er de 8 mænd, kun 2 af dem har fundet kvinder og fået børn.

Jeg aner ikke, hvordan vi kan nå til "enighed", og det er så trættende at få henkastninger til netop dette, hver gang vi er sammen. Min mand synes det samme. Men de kan tilsyneladende ikke forstå vores "valg", og siger, at vi vil fortryde det - og de selv ville ønske de havde haft søskende, havde fået flere børn osv. (Min mand havde livstruende astma fra han var 2 år, og de ville have en risiko for, at deres næste barn også ville have det, derfor fik de kun ham)

Min mand og jeg er begge enebørn, og ved måske ikke hvad vi går glip af.
Samtidig ser jeg dog mange eksempler på, at bare fordi man er søskende, så betyder det ikke, at man kommer overens med hinanden som voksne.

Og jeg synes tankerne, som vi tidligere har fået at vide; "Det er bedst at have mere end et barn, hvis nu den ene skulle være i en ulykke" og "Hvem skal passe jer når I bliver gamle" virker noget fjollet som grundlag for at få flere børn :I

Er det meget "normalt" at netop dette "emne" dele vandene?

Tak igen for din hjælp.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce