Annonce

Annonce

Brev:

Overnatning ude - 22 mdr.


18. oktober 2013

Alder:
22 mdr.

Overnatning ude - 22 mdr.

Kære Helen

Nu er jeg ved at være desperat med endnu et spørgsmål.

Vores søn er nu 1 år og 10 mdr. (fylder 2 år til december). Vi har lidt et "positivt problem". Vi har julen 2012 fået en overnatning på hotel inkl. børnepasning af mine svigerforældre. Og nu skal vi jo så se at få brugt denne julegave, helst inden den kommende jul (selve gavekortet er gyldigt 3 år frem, så det er mere af hensyn til giverne).

Min kæreste vil rigtig gerne afsted på 2 overnatninger, så vi tager afsted fredag eftermiddag og kommer hjem søndag ved middagstid.

Mine bekymringer går på, at vores søn aldrig rigtigt har overnattet "fuldbyrdigt" hos andre før. Han er 2 gange før blevet passet hos svigerforældrene, hvor han er blevet puttet der om natten - den ene gang hentede vi ham ved midnatstid uden at han vågnede, og den anden gang hentede min kæreste ham ved 8-tiden om morgenen. Så han har altså ikke rigtig prøvet at skulle undvære mor og far i ret lang tid endnu. Og det er snart ½ år siden at han sidst blev passet, så det er ikke noget, der sker så tit.

Så jeg er bange for at han skal få en dårlig oplevelse, fordi han nu er gammel nok til at forstå at vi er væk, men stadig ikke gammel nok til at vi kan forberede ham på det eller til at han kan overskue et tidsmæssigt perspektiv.

Min kæreste synes at jeg pylrer/bekymrer mig alt for meget - er jeg helt galt på den, og skal jeg bare roligt aflevere ham og drage afsted?

Det er desværre ved at udvikle sig til konflikt-potentiale, så vi skal snart ha fundet en løsning.

Jeg ku rigtig godt tænke mig at vores søn prøvede at overnatte 1 nat hos svigerforældrene, hvor vi først kommer og henter ham ...


Annonce

... enten inden hans middagslur eller lige efter. Jeg er bare lidt beklemt ved at skulle bede dem om den ekstra babysitning, da de ikke lige er typerne der efterspørger at passe børnebørnene.

Mine svigerforældre er af sammen opfattelse som min kæreste; at jeg er pylret.

Det er jeg måske også?

Det skal lige tilføjes, at vores søn var helt rundt på gulvet i sommers, da vi havde været på ferie 2 uger sydpå. Vi kom hjem lørdag aften, hvor han var faldet i søvn i bilen på vej hjem fra lufthavnen. Søndag havde vi lidt en antiklimaks dag herhjemme, da vi kom fra et lille hyggeligt hotelværelse, til vores giga-store halvtomme, kolde hus. Mandag morgen, hvor min kæreste var taget afsted på arbejde, mens vi sov, stod vores søn op og løb forvirret rundt i huset og kaldte på sin far. Han åbnede sågar vinduet og kaldte på ham ud i haven, mens han smågræd. Det var rigtig synd for ham, at han skulle blive så forvirret. Jeg trøstede ham selvfølgelig efter bedste evne, men det var tydeligt at han havde svært ved at omsætte det store sceneskift fra vores tresoms-symbiose på ferie til at være hjemme og far ikke længere var der sammen med os.

Så det er lidt med den oplevelse i baghovedet at jeg bekymrer mig over at vi skal være væk fra ham.

En anden mulighed er at sige til mine svigerforældre, at vi sætter rigtig meget pris på gaven, men at vi gerne vil vente til foråret med at indløse den.

Vores søn er ellers meget velfungerende både hjemme og i dagplejen. Men udover dagplejen er han ikke vant til at blive passet ret meget, da vi ikke går meget ud/ikke bruger babysitter.

Jeg venter spændt på at høre om dine tanker :o)

Med venlig hilsen
Monica

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen, Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce