Annonce

Annonce

Brev:

Flytter hjem til Danmark


15. april 2013

Alder:
21 mdr.

Flytter hjem til Danmark

Kœre Helen

Til sommer flytter vores lille familie hjem til Danmark igen. I den forbindelse har vi en nogle spørgsmål, som trœnger sig på.

Vores søn er nu 21 måneder og en rigtig lille charmetrold. Han er født i udlandet og har altid vœret hjemme hos mig – ud over de sidste par måneder, hvor han én gang om ugen har vœret I dagpleje. I Danmark skal han begynde i vuggestue, og vi er meget spœndte på, hvordan han klarer denne overgang. Nogle tips til hvordan vi kan forberede ham bedst muligt?

Det ene hold bedsteforœldre bor i samme land, hvor vi bor nu. De er naturligvis meget trœtte af, at vi flytter og forventer at vores lille søn derfor besøger dem meget den sidste tid. De bor dog halvanden time vœk, hvorfor det altid bliver med mindst én overnatning. De sidste par måneder har det nœsten vœret med 14 dages interval, hvilket jeg ikke mener er i barnets tarv at vœre så meget vœk hjemmefra. Men der presses meget på, og jeg er i tvivl om jeg overreagerer? Skal jeg give dem lov de sidste måneder?

I forbindelse med flytningen har ...


Annonce

... bedsteforœldrene også meldt ud, at vores søn kan passes af dem mens vi pakker. Men hvor meget bør vores søn vœre med til – f.eks. pakning af hans sager? Er det vigtigt at han ser lastbilen blive pakket osv? Eller vil det bare stresse den lille mand og har han bedst af, at hygge sig hjemme hos dem imens?

I Danmark venter det andet hold bedsteforœldre spœndt. De har allerede spurgt, om de må tage barnebarnet med på en uges ferie til sommer. De vil tage ham med på en af øerne, hvorfor han ikke lige kan komme hjem igen, hvis han bliver ked af det. Da både min mand og jeg skal starte nyt arbejde, har vi ingen ferie og vuggestuen er lukket, hvormed det for os ville passe fint. Men er en uge for lang tid for sådan en lille dreng? Også når man tœnker på at han en måned forinden er blevet rykket ud af hans faste rammer?

Som du jo sikkert kan se, gør vi os mange tanker omkring flytningen og vores lille dreng. Vi ønsker at gøre overgangen så let for ham som mulig; men måske gør vi for stort et nummer ud af det?

Venlig hilsen
En noget bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen, Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce