Annonce

Annonce

Brev:

Første pasning natten over


6. maj 2012

Alder:
18 mdr.

Første pasning natten over

Kære Helen,

Nu hvor jeg har gået rundt om mig selv i et par uger, tyer jeg til dig, i håbet om, at du igen kan give mig et godt råd.

Om et par uger – i slutningen af maj – skal min datter på 18 mdr. passes natten over for første gang.

Min kæreste og jeg har planlagt en aften ude med overnatning – lidt stærkt tiltrængt kærestetid. Både min mor og min søster står på spring for at træde til som babysittere natten over. Men nu er jeg begyndt at få kolde fødder.

Derfor håber jeg, at du måske kan hjælpe med et par tip til forberedelsen?

Vores datter har ikke prøvet det med pasning så meget tidligere: Et par gange for et halvt års tid siden – men ellers har det mest været mig, der har puttet hende. Dels fordi hendes far går i skole om aftenen, dels fordi det nu engang blev sådan, og jeg synes, det er mægtig hyggeligt.

Hun falder i søvn – for det meste – i sin egen seng. Af og til på arm og bliver lagt – men natten starter altid i hendes egen seng. Henad midnat vågner hun som regel og hvis sutten ikke er nok, så kommer hun over i vores seng, hvor hun sover resten af natten.

Når hun vågner om natten, er det også mig, hun søger. Og begynder tit at græde, hvis jeg ikke er der (og fx er stået op eller på wc) – min kæreste forsøger at give tryghed og knus også, men det skal helst være mor – og vi skal helst ligge helt tæt, så vores kroppe rører hinanden hele vejen ned.

På det seneste har han også ...


Annonce

... puttet et par gange. I starten var det med gråd og tænders gnidsel – men den sidste gang var det okay, efter jeg stak hovedet ind og kyssede godnat igen.

Min datter er vant til at blive hentet i vuggestuen og eftermiddagspasset af både min mor og søster, og begge har sagt, at de også gerne tager en træningsaften med putning, så det er kendt land inden overnatningen.

Men, Helen, jeg begynder jo at være i tvivl om, det er det for hasarderet at hun skal undvære os (mig) en hel nat, uden at have prøvet at blive aften-passet så meget før? Skal vi udskyde overnatningen til senere?

Hvordan kan vi forberede hende godt på det – så det bliver en dejlig og tryg oplevelse for hende?

Hvor tæt skal ”træningsaftnen være på”? Hvis det er i samme uge, bliver hun så (mere) ked af det, fordi hun kan huske, at vi ikke var der?

Og skal det være hjemme hos os – hvor hun er i trygge rammer, men måske undrer sig over, at vi ikke er der?

Eller er det bedre, at overnatningen sker ude, hvor hun så kan komme hjem? Mine forældre er lige flyttet, så hun har ikke været så meget derude?

Vi har rejst en del med hende, så hun er ret vant til at være nye steder, selvom det jo indtil nu har været sammen med os eller i hvert fald mig . Hun er en glad og tillidsfuld pige, der tager de fleste ting i stiv arm.

Måske er jeg dum og overbeskyttende, men jeg vil blive så glad for dine altid gode råd.

Mange hilsner
Anne-Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søskende-samsovning - 16 mdr.

Kære Helen Mange tak for gode svar og råd ifm storesøster og lillebrors...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce