Annonce

Annonce

Brev:

Mormor og farmor er ude i kulden


26. april 2012

Alder:
3 år

Mormor og farmor er ude i kulden

Hej Helen.

Min søn er en glad og tilfreds dreng på tre år - med alt hvad dertil hører af temperament :-) Jeg er ikke bekymret for ham, men der er sket noget, der gør, at han pludselig slet ikke vil have noget at gøre med sin mormor og farmor.

Det har stået på i ca 4 uger: Mormor passede ham, og han fik et raserianfald, da hun ville tørre hans hænder. Det var første gang, hun fik fornøjelsen af sådan en omgang med flitsbue og det hele, og hun har siden sagt, at hun ikke vidste, hvordan hun skulle tackle ham. Derfor blev hun i rummet, talte roligt til ham, men lod ham være. Til sidst satte hun sig ned på gulvet hos ham og forsøgte at røre ham og efter en rum tid fik hun lov at give ham et knus og han sad hos hende og græd af. Men han ville ikke sige farvel til hende, da hun gik.

Siden har han ikke villet have mormor i nærheden. Når hun er på besøg, siger han, at "mormor skal gå hjem" og "mormor må ikke besøge mig" og hans humør ændrer sig markant, når hun er der. Hun kan ikke gøre eller sige noget "rigtigt". I dag kom ...


Annonce

... farmor og farfar så på besøg, og farmor fik samme modtagelse som mormor: Han vil ikke lade hende komme nær og siger "Jeg kan ikke li hende" - mens farfar fik stort kram og kys.

Vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, og kun snakket om det, hvis vores søn selv har bragt det på bane. Sidst mormor var her, talte jeg dog med ham om det, da vi puttede. Han sagde, at han ikke ville have mormor på besøg. Så sagde jeg, at det var ok, at han er gal på mormor, men at hun er min mor, og jeg elsker hende, og derfor må hun gerne besøge mig sommetider.

Mormor er ked af situationen - især fordi de altid har haft et meget tæt forhold. Hun er den, der har passet ham mest og den eneste, han har overnattet hos flere gange. Også farmor har han altid været vild med, og jeg er ikke i tvivl om, at det er oplevelsen med mormor, der nu "smitter af" på farmor. Men hvorfor?

Jeg ved ikke, hvad der er sket den dag med mormor, jeg tænker, at hun på en eller anden måde har reageret "helt forkert", så han er blevet usikker på hende?

Hvad tænker du?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Søvn i børnehaven

Hej Helen, Vores datter på 2,7 år blev efter nytår flyttet fra vuggestuen...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Er mit barn hyperaktiv?

Hej Helen. Jeg håber meget du kan hjælpe os, Jeg har en datter på 2,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce