Annonce

Annonce

Brev:

Mormor og farmor er ude i kulden


26. april 2012

Alder:
3 år

Mormor og farmor er ude i kulden

Hej Helen.

Min søn er en glad og tilfreds dreng på tre år - med alt hvad dertil hører af temperament :-) Jeg er ikke bekymret for ham, men der er sket noget, der gør, at han pludselig slet ikke vil have noget at gøre med sin mormor og farmor.

Det har stået på i ca 4 uger: Mormor passede ham, og han fik et raserianfald, da hun ville tørre hans hænder. Det var første gang, hun fik fornøjelsen af sådan en omgang med flitsbue og det hele, og hun har siden sagt, at hun ikke vidste, hvordan hun skulle tackle ham. Derfor blev hun i rummet, talte roligt til ham, men lod ham være. Til sidst satte hun sig ned på gulvet hos ham og forsøgte at røre ham og efter en rum tid fik hun lov at give ham et knus og han sad hos hende og græd af. Men han ville ikke sige farvel til hende, da hun gik.

Siden har han ikke villet have mormor i nærheden. Når hun er på besøg, siger han, at "mormor skal gå hjem" og "mormor må ikke besøge mig" og hans humør ændrer sig markant, når hun er der. Hun kan ikke gøre eller sige noget "rigtigt". I dag kom ...


Annonce

... farmor og farfar så på besøg, og farmor fik samme modtagelse som mormor: Han vil ikke lade hende komme nær og siger "Jeg kan ikke li hende" - mens farfar fik stort kram og kys.

Vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, og kun snakket om det, hvis vores søn selv har bragt det på bane. Sidst mormor var her, talte jeg dog med ham om det, da vi puttede. Han sagde, at han ikke ville have mormor på besøg. Så sagde jeg, at det var ok, at han er gal på mormor, men at hun er min mor, og jeg elsker hende, og derfor må hun gerne besøge mig sommetider.

Mormor er ked af situationen - især fordi de altid har haft et meget tæt forhold. Hun er den, der har passet ham mest og den eneste, han har overnattet hos flere gange. Også farmor har han altid været vild med, og jeg er ikke i tvivl om, at det er oplevelsen med mormor, der nu "smitter af" på farmor. Men hvorfor?

Jeg ved ikke, hvad der er sket den dag med mormor, jeg tænker, at hun på en eller anden måde har reageret "helt forkert", så han er blevet usikker på hende?

Hvad tænker du?

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce