Annonce

Annonce

Brev:

Vores datter og min mor


18. januar 2012

Alder:
2 år

Vores datter og min mor

Hej Helen

Her kommer lige mit tredje spørgsmål i denne omgang. Har ikke skrevet det hele sammen i et spørgsmål, da jeg tænkte det ville være lidt forvirrende med så mange emner på en gang :)

Jeg har et spørgsmål vedr. min mor og hendes forhold til min datter.

Min datter på to år er meget glad for sin mormor og jeg prøver meget at opfordrer til at de får et godt forhold til hinanden, da jeg jo bare synes at jo flere der elsker min datter - jo bedre :)

Min mor er alkoholiker og har været det al den tid jeg kan huske. Jeg ved ikke hvor stort omfanget af hendes drikkeri er længere, men da jeg var barn og boede hjemme drak hun sig fuld ca 3-4 gange om ugen. Og ikke bare lidt fuld, men så fuld at hun tit væltede rundt og gik omkuld måske på stue eller køkkengulv. Det skal dog siges at min mor har et meget kontrolleret forhold til alkohol alligevel, da hun formår at passe sit arbejde og kun at drikke, således at hun fortsat kan opretholde en facade omkring at hun ikke har et problem med alkohol. Så hun kan ligesom styre det til at hun kun drikker når hun er alene eller når der er en social lejlighed, hvor det er socialt acceptabelt at drikke.

Mit spørgsmål går på, at min mor gerne vil have min datter på besøg til overnatning. Jeg ved at min datter vil være helt tryg ved det og at hun helt sikkert vil syntes ...


Annonce

... det er hyggeligt. Problemet er, at jeg helt bestemt ikke vil være tryg ved det, da jeg vil være enormt nervøs for at hun drikker sig fuld og ikke kan tage ansvaret for min datter, mens hun er der. Ind til videre har jeg udskudt det ved at sige, at jeg synes hun er for lille eller at det ikke lige har passet ind af den ene eller anden grund, men det begynder at være svært at blive ved med at finde på undskyldninger.

Det skal siges at min mors alkoholproblem er ikke noget som hverken jeg eller mine søskende snakker med min mor om og hun drikker sig aldrig fuld længere, når mig eller mine søskende er på besøg med vores familier, så hun kan jo godt kontrollere det. Det jeg kan blive nervøs for er at når min datter fx er kommet i seng, skal hun lige have et glas vin og så et mere og et mere osv. og at hun til sidst er helt sanseløst fuld, som jeg jo har set flere gange i min barndom og som jeg kan høre hun er stadigvæk en gange imellem når hun ringer eller kommer på besøg og lugter af et helt værtshus.

Mit spørgsmål er, om du synes jeg skal lade min datter overnatte derinde og stole på at hun ikke drikker sig fuld - altså om jeg er lidt hønemor? Eller om jeg på en eller anden måde skal få sagt til hende, at det altså ikke kommer til at ske, at hun kommer til at overnatte hos hende.

Fra den lidt splittede mor...

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Hvor meget fjernsyn er okay?

Hej Helen. Tak igen for svar og en uundværlig brevkasse. Jeg tænker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Mad og diverse

Hej Helen. Vores søn på 22 måneder trives generelt rigtig godt, han er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annoncer

Annonce