Annonce

Annonce

Brev:

Hvem skal have lov at give flaske?


8. november 2010

Alder:
3 mdr.

Hvem skal have lov at give flaske?

Hej Helen.

Først mange tak for en rigtig god brevkasse, - vi har brugt den rigtigt meget i forbindelse med at vi har fået vores første barn, og som nok de fleste førstegangsforældre har stået og kigget fåret på hinanden og barnet og har prøvet at regne ud hvad den lille nu har gang i.

Nå, men mit spørgsmål angår flaskegivning. Desværre gik amningen i vasken efter 1 måned og vi gik over til at give MME, hvilket lille Oswald trives fint på.

Nu er spørgsmålet så, hvem skal have lov at give flaske?

Jeg er personligt ikke meget for at bedsteforældre og andre giver ham mad. Han er kun lige 12 uger og jeg syntes at det i princippet kun skal være hans far og jeg der mader ham, - her tænker jeg tilknytning, intimitet og nærhed med mor og far.

Min mand er i og for sig også med på dette, men han vil rigtigt gerne gøre både sine egne ...


Annonce

... forældre og min mor glade ved at lade dem give Oswald flaske. "De bliver jo så glade og det er jo ikke så tit det sker" - siger han.

Jeg er fanget lidt imellem at give ham ret, men samtidig at føle, at hvis jeg nu ammede, så ville der jo ikke komme nogen og sige "hey, jeg har også bryster, jeg skal også have lov at give ham mad". Jeg føler lidt at retten til at det kun er mig og min mand der mader vores barn er forsvundet ud af vinduet med modermælken.

Bedsteforældrene, begge sæt, ser også lidt skævt på mig når jeg kvier mig ved at give dem lov og påpeger ofte at; "han skal jo vende sig til at der er andre der mader ham"

Er det bedst at lade forældrene give flaske og så lade bedsteforældrene pusle og nusle med barnet bagefter eller pylrer førstegangsmoderen lidt for meget?

På forhånd tak,

med venlig hilsen

Helene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og fest om natten

Kære Helen, Så er den gal med søvnen igen - denne gang står vores 4 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder og urolige nætter

Kære Helen Endnu engang tak for svar på tidligere spørgsmål - det har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce