Annonce

Annonce

Brev:

Bekymret svigermor


20. september 2010

Alder:
16 mdr.

Bekymret svigermor

Hej Helen

Skriver nu til dig igen. Vores søn er i mellemtiden blevet næsten 16 mdr og er en sund og kvik dreng. Men ikke desto mindre er jeg i et dilemma i forhold til min svigermor, som ofte bekymrer sig usædvanlig meget.

Det startede fra dag 1 på sygehuset, hvor mine svigerforældre var på det første barselsbesøg og min søn græd som spædbørn jo af og til gør. Hun sagde "han må da være sulten sådan som han græder". Dette var ikke tilfældet, han var træt og sov lidt efter sødt, så det var lidt af en "sejr" for mig som nybagt mor at kunne få den lille fyr til at sove og dermed modbevise svigermors påstand !

Dette er bare et af mange eksempler, hvor jeg føler, at min svigermor overskrider mine grænser. Var bl.a. meget bekymret, da han skulle i bad første gang "pas nu på det lille hoved"!

Særligt i starten blev jeg meget ked at alle de mange bemærkninger, da man som nybagt mor ofte er meget usikker og famler sig lidt frem. Når andre så kommenterer/ sætter spørgsmål ved ens handlinger, kan man nemt blive endnu mere usikker. Nu er jeg efterhånden mere sikker som mor, men kan dog mærke, at min svigermors kommentarer stadig irriterer mig.

I sommers hvor min søn gik med ...


Annonce

... bare tæer bekymrede min svigermor sig meget om at vi lod ham gå rundt med feks en puttekasse i træ, da han kunne tabe den ned på de bare tæer! Hun kan også finde på at spørge om en af os ikke holder øje med ham, når vi er på besøg. Og så er det jeg tænker "selvfølgelig holder vi da øje med vores dreng".

Hun er så bekymret for at der skal ske ham noget., hvorfor de også lukker hunden ind i et andet rum selvom han er meget glad for den og elsker at klappe den. Jeg ved, at min svigermor gør det i den bedste mening, men det er jo i mine øjne bare helt misforstået at overbeskytte et barn på denne måde.

Min mand og jeg er helt enige om, at hendes bekymringer er helt overdrevne, men har begge svært ved at få sagt fra. Vi har haft svært ved at få børn, så derfor var glæden ekstra stor da det endelig lykkedes og vi er heller ikke helt unge førstegangsforældre (36 og 41). Tænker, at det måske kan være derfor min svigermor reagerer på denne måde, da hun også er ovenud lykkelig for sit lille barnebarn.

Vil høre om du har et godt råd til hvordan vi kan få sagt fra på en ordentlig måde. Jeg har ellers et godt forhold til hende og det vil jeg jo gerne bevare.

Med venlig hilsen
Ws mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annoncer

Annonce