Annonce

Annonce

Brev:

Bekymret svigermor


20. september 2010

Alder:
16 mdr.

Bekymret svigermor

Hej Helen

Skriver nu til dig igen. Vores søn er i mellemtiden blevet næsten 16 mdr og er en sund og kvik dreng. Men ikke desto mindre er jeg i et dilemma i forhold til min svigermor, som ofte bekymrer sig usædvanlig meget.

Det startede fra dag 1 på sygehuset, hvor mine svigerforældre var på det første barselsbesøg og min søn græd som spædbørn jo af og til gør. Hun sagde "han må da være sulten sådan som han græder". Dette var ikke tilfældet, han var træt og sov lidt efter sødt, så det var lidt af en "sejr" for mig som nybagt mor at kunne få den lille fyr til at sove og dermed modbevise svigermors påstand !

Dette er bare et af mange eksempler, hvor jeg føler, at min svigermor overskrider mine grænser. Var bl.a. meget bekymret, da han skulle i bad første gang "pas nu på det lille hoved"!

Særligt i starten blev jeg meget ked at alle de mange bemærkninger, da man som nybagt mor ofte er meget usikker og famler sig lidt frem. Når andre så kommenterer/ sætter spørgsmål ved ens handlinger, kan man nemt blive endnu mere usikker. Nu er jeg efterhånden mere sikker som mor, men kan dog mærke, at min svigermors kommentarer stadig irriterer mig.

I sommers hvor min søn gik med ...


Annonce

... bare tæer bekymrede min svigermor sig meget om at vi lod ham gå rundt med feks en puttekasse i træ, da han kunne tabe den ned på de bare tæer! Hun kan også finde på at spørge om en af os ikke holder øje med ham, når vi er på besøg. Og så er det jeg tænker "selvfølgelig holder vi da øje med vores dreng".

Hun er så bekymret for at der skal ske ham noget., hvorfor de også lukker hunden ind i et andet rum selvom han er meget glad for den og elsker at klappe den. Jeg ved, at min svigermor gør det i den bedste mening, men det er jo i mine øjne bare helt misforstået at overbeskytte et barn på denne måde.

Min mand og jeg er helt enige om, at hendes bekymringer er helt overdrevne, men har begge svært ved at få sagt fra. Vi har haft svært ved at få børn, så derfor var glæden ekstra stor da det endelig lykkedes og vi er heller ikke helt unge førstegangsforældre (36 og 41). Tænker, at det måske kan være derfor min svigermor reagerer på denne måde, da hun også er ovenud lykkelig for sit lille barnebarn.

Vil høre om du har et godt råd til hvordan vi kan få sagt fra på en ordentlig måde. Jeg har ellers et godt forhold til hende og det vil jeg jo gerne bevare.

Med venlig hilsen
Ws mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2018 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Dagsplan til 14 måneder

Hej Helen, Jeg søger en ny dagsplan til vores datter som er knap 14 måneder,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Spis pænt, skat

Hej Helen, Min søn på 15 måneder er glad for mad og har som udgangspunkt et...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Fra favn til seng - 18 mdr.

Kære Helen Jeg har sendt dig et brev tidligere i dag også, men vil holde...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten og det er først efter 6 mdr´s alderen, at man siger at barnet rent ernæringsmæssigt ikke længere har behov.
Hvis man ammer meget om natten efter 6 mdr´s alderen er der risiko for at mælken fylder så meget, at barnet ikke spiser tilstrækkeligt med skemad i løbet af dagen.

Når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annoncer

Annonce