Annonce

Annonce

Brev:

Bedsteforældre – hysteri ved afsked


1. februar 2010

Alder:
3 år, 2 mdr.

Bedsteforældre – hysteri ved afsked

Hej Helen,

Som du måske husker fyldte Victoria 3 år i december (hendes lillebror Sebastian er nu 13 mdr) og hun er også startet i børnehave. Jeg synes, at hun på det sidste har gennemgået mange forandringer og har måske problemer med at takle nogle af dem...... hun smed bleen i august, og har ikke haft et eneste uheld siden, så det er ikke et problem – hun har sutten KUN når hun sover til middag og om natten; det er hun også indforstået med, så det er hellere ikke et diskutionsemne.

Victoria har et utroligt stor ordforåd af sin alder og taler i hele sætninger. Hun forstår mange ting, så vi taler meget med hende om tingene.... forandringer, hendes følelser o.l.

Det er svært for mig at forklare, men siden hun er startet i børnehave er hun pludselig blevet ’ældre’ i sin adfærd og er blevet meget mere snedig.

Det største problem i øjeblikket er bedsteforældrene. Victoria er det første barnebarn (fra begge sider) og har i 3 år været meget forkælet og har været 100 % i centrum. Hun har MEGET sjældent fået et nej, og har altid været en mester i at manuipulere bedsteforældrene til at gøre hvad hun vil og når hun vil. Vi (forældre) har observeret, at Victoria ikke har meget respekt for hvad bedsteforældrene siger, og det slags adfærd bryder vi os ikke om - vi vil jo gerne have, at hun skal opføre sig ordentligt og har derfor snakket med bedsteforældrene om.... vi synes, at det fra bedsteforældrenes side er på tide, at de ...


Annonce

... sætter grænser for Victoria.

Det er de så stille og roligt begyndt med, og det bryder Victoria sig aldeles ikke om – når hun ikke får sin vilje begynder hun at komme med hysteriske udfald (nogle hun ikke har haft før...... ved ikke hvor de kommer fra).

Bedsteforældrene kan ikke få hende til at falde til ro.... – de kan ikke klare, at hun skal være så ked af det, og de ved helt ærligt ikke hvordan de skal håndtere hende - og så ender det tit med at de giver efter alligevel.

Afsked plejer at være de værste...... når vi skal hjem efter en hyggelig aften eller hvis hun har været der alene og vi henter hende går hun fuldstændig i baglås og bliver totalt hysterisk. Jeg kan slet ikke tale med hende, så det ender med at hun får tøj på (imod hendes vilje) og bliver smidt ud i bilen. Det er så træls og vi bliver allesammen ked af når hun flipper sådan ud. Når vi så er kommet hjem og hun er faldet til ro siger hun, at hun er ked af at hun ikke har været sød og hun er ked af at hun ikke fik sagt farvel.

Så ender det med at vi ringer til bedsteforældrene, og hun snakker med dem og undskylder og siger at hun elsker dem. Over for os lover hun at hun nok skal være sød, for man må jo ikke være en slem pige...... vi bærer ikke nag, og taler ikke mere om det. Men det samme gentager sig gangen efter......... har du nogle forslag til, hvordan vi bryder disse hysteriske anfald???

På forhånd tak for dit råd.

Med venllig hilsen
Renata

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex

Lattergas

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og gives f.eks. til kvinder i fødsel. Lattergas virker på den måde at kvinden mærker smerten, men ikke alder sig gå på af den - hun bliver lidt "ligeglad". Det er lidt ligesom at blive lidt fuld og svimmel.

Når masken lægges fra kvinden, så forsvinder virkningen hurtigt igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annoncer

Annonce