Annonce

Annonce

Brev:

Baby vil ikke spise - 4 mdr.


19. november 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Baby vil ikke spise - 4 mdr.

Hej Helen,

Jeg skriver til dig fordi vores søn ikke vil spise ordentligt.

Han er irriteret meget af tiden og det er jeg sikker på er fordi han er sulten. Hvis han gider spise et stort måltid så har han det rigtig godt bagefter og er glad og tilfreds i noget tid.

Jeg fuldammer ham og problemet er at han afviser brystet, jeg kan kun få ham til at spise hvis han er søvnig - lige før en lur eller lige efter, men det er ikke altid han gider spise en særlig stor portion. Om natten er der ingen problemer fordi han netop så bare sover imens han drikker. Men i dagtimerne hvor han er vågen vil han ikke spise. Han begynder at skrige og vender sig væk hvis jeg prøver, og laver flitsbue med kroppen. Jeg har prøvet al verdens stillinger og lige for tiden er det kun i gående stilling jeg måske kan få ham til at spise hvis han er vågen.

Han sover heller ikke ligeså godt og længe mere, men det tænker jeg er fordi han ikke får spist nok.

Det hele startede da han var ca 10 uger. I starten troede jeg bare det var et udviklingstrin han skulle igennem, måske har det også været en kombination. Men siden det fortsatte i mange uger tænkte jeg at han måske var gået i ammestrejke fordi der var en uge hvor han ret tit kastede op, så tænkte at han måske var blevet forskrækket af det..
For et par uger siden begyndte han at blive bedre og ville hele tiden spise når jeg prøvede at lægge ham til og han var slet ikke ligeså irriteret.

Men for 4 dage siden begyndt han at afvise igen og skrige mere igen.. lige før han startede igen havde han kastet en stor omgang op om aftenen og så tror jeg måske jeg ikke havde så meget mælk tilbage den aften hvor han prøvede at drikke, så måske tror han jeg ikke har mælk?
Han gider ikke rigtigt bruge ...


Annonce

... sutteflasken, han sidder kun og tygger lidt på den

Når jeg tænker tilbage så startede han faktisk efter jeg havde fået brystbetændelse og fik antibiotika, kan dette være skyld i noget? Lægen og sundhedsplejersken har tjekket at han ikke har svamp i munden. Men er der noget andet der kan være galt?

Når han har været irriteret i lang tid og jeg så endelig får ham til at spise, så rumler hans mave sådan når mælken kommer ned i maven på ham, er dette normalt? Det kommer kun hvis han ikke har villet spise i noget tid.

Når han kaster op skriger han, bliver rød om øjnene og ked af det. Nogen gange når han bøvser kommer der gylp med op. Han er ikke så glad for at blive lagt ned, men hvis man distrahere ham med legetøj så fokuserer han på den og vil derefter gerne blive liggende og lege.

Han har vist en meget følsom brækreflex for han laver den ret tit - fx når han putter sine fingre i munden, nogen gange ved brystet, hvis han hoster nogen gange eller nogen gange bare af noget spyt han kløjes i, så laver han refleksen og ender så nogen gange med at kaste op..

Jeg har også læst lidt om reflux, ved ikke om han mon kan have dette eller er det helt normalt?

Han har for det meste meget vandig afføring 2-5 gange om dagen ca, noget gange også slimet, er dette helt normalt?

Før denne periode var han ellers rigtig nem. Han blev stort set aldrig ked af det, sov godt om natten og spiste rigtig godt, også selvom han gylpede så var der ingen problemer med at få ham til at spise.

Beklager det lange brev, men jeg håber du kan hjælpe for jeg er snart ved at give op på amningen, selvom jeg er trist ved tanken, men han trives ikke godt nok og det er for psykisk hårdt som det er nu..

Med venlig hilsen
En bekymret og frustreret førstegangs mor

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og fest om natten

Kære Helen, Så er den gal med søvnen igen - denne gang står vores 4 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annoncer

Annonce