Annonce

Annonce

Brev:

Skal jeg vække ham om natten?


12. oktober 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen

Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet rigtig godt om natten. Han sover på nuværende tidspunkt fra kl. 20/21 - kl. 7-8 om morgenen uden én eneste opvågning. Det er jo både rigtig dejligt, men også meget lang tid synes jeg og det føles lidt forkert. Til at starte med var det ikke noget problem for han tog fint på og min mælk (jeg fuldammer) kunne godt følge med.

Han har dog haft rigtig tynd mave siden han var 2 uger fordi jeg kom på penicillin 2 uger efter fødslen pga. blærebetændelse, men han blev ved med at tage fint på indtil for 3 uger siden. Han havde i lang tid kun grønne tynde afføringer og på et tidspunkt var der også lidt blod. Han er dog blevet tjekket både af egen læge og hospitalet og de mente at det skyldtes de mange hyppige afføringer. Han har også fået lavet en afføringsprøve der var helt normal.

På 2 uger tog han slet ikke på og den sidste uge har han så taget 200 g på. Han vejede 4 kg ved fødslen og var 56 cm lang. Han vejer nu 6,6 kg og er 66 cm lang. Han har hele tiden ligget to kurver over gennemsnittet, men nu er han nede på gennemsnittet. Han har ikke tabt sig - han har bare ikke taget nok på. Men både min læge og sundhedsplejerske siger at jeg stadig ikke skal vække ham om natten fordi han stadig ligger fint på kurven. Problemet er nu bare at min mælk ikke længere kan følge med fordi han ikke spiser om natten, så nu vil min sundhedsplejerske have at jeg supplerer med en flaske inden natten efter jeg har ammet ham, for det er på det tidspunkt at mine bryster føles helt tomme og han bliver utilfreds. Det føles bare forkert at supplere med flaske.

Jeg vil helst fuldamme ham indtil han er 6 måneder, men fordi han sover så mange timer om natten så hænger han i ...


Annonce

... mine bryster dagen lang og jeg er meget begrænset i at kunne lave noget/tage nogen steder hen. Samtidig kan han ikke rigtig rumme al den mælk han skal nå at indtage om dagen, så han gylper rigtig meget op igen de dage hvor jeg har meget mælk.

Mit spørgsmål er derfor om jeg skal vække ham om natten så han kan få fordelt sine måltider ud på hele døgnet og jeg kan få stimuleret min mælkeproduktion og undgå flasken? og med hvilket tidsinterval (hvor lang tid må han sove ad gangen)? Det virker også lidt overdrevet at vække ham hver 3. time når han stadig har en fin vægt. Man siger jo at man ikke skal vække en sovende baby. Hvad kan der ske ved det?

Det skal lige siges at han generelt er meget "mad"-glad, men han er også kommet ind i en lidt dum cirkel om dagen hvor han ikke sover særlig meget (ca. 1 time om formiddagen og 2 timer om eftermiddagen og det er så det indtil jeg putter ham til natten). Problemet er at han kæmper for at få mælken ud og bliver derfor rigtig træt og så får han ikke altid spist et ordentligt måltid, men hvis jeg ligger ham ind i hans seng til en lur så vågner han hurtigt igen fordi han ikke er ordentligt mæt. Men når jeg så ligger ham til brystet igen så falder han hurtigt i søvn fordi det er anstrengende at få mælken ud. Og sådan kan vi køre hele dagen nogle dage.

Jeg har altid ammet med ammebrikker for det fik jeg udleveret på hospitalet på fødestuen uden nogen speciel grund. Men han kan nu godt få fat uden og det gør det trods alt nogle gange lidt nemmere for ham at få mælken ud. For der er stadig (som regel) mælk om dagen når jeg trykker med hænderne.

Jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig til at komme videre herfra for jeg føler at han og jeg er gået lidt i stå.

Med venlig hilsen
KHK

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annoncer

Annonce