Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og natamning - 1 mdr.


9. oktober 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen

Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan finde svar på mange spørgsmål!

Jeg har en dreng på knap 6 uger - han trives, vokser og tager godt på. Jeg synes dog sommetider nætterne er hårde, fordi han kan være meget urolig.

Min dreng spiser ca hver anden time og virker generelt sulten. Han ammes fuldt.

Jeg har lidt spørgsmål til natten. Den foregår nogenlunde sådan:

Kl. 20-21 amning og herefter sover jeg, mens min kæreste tager sig af vores søn (puttes i slyngevugge, hvilket betyder han sommetider kan sove lidt længere tid)

Omkring kl 23-24 amning og min søn kommer ind i sengen til mig. Jeg har dæmpet belysning på værelset og min dreng sover i en babynest eller blot i min seng (har sørget for at han ikke kan rulle ud eller jeg kan rulle hen over ham)

Herefter ammer jeg ham ca. hveranden time, fx kl. 01, 03, 05. Ml. Kl. 04-08 ammes han hyppigere - nok omkring hver 5. kvarter. Omkring kl. 6.30 vågner vi og leger i sengen og omkring kl 7.30-08 står vi op og han får nyt tøj på mm.

Jeg giver ham god tid til at amme om natten, så jeg er sikker på, at han bliver mæt og aer ham på kinden, hvis han falder i søvn under amningen.

Det, der er svært om natten er, at min dreng bliver meget urolig - han ligger og “spræller” i lang tid og siger lyde (har dog lukkede øjne). Jeg er ret sikker på, at det skyldes luft i maven, da han prutter. Det virker også som om, ...


Annonce

... at han får ondt i maven lige inden han prutter. Han gylper også en del.

Jeg forsøger at bøvse ham efter amning og når han bliver urolig - dette ved at jeg sætter ham i en lodret position. Det virker om dagen, når han er vågen. Problemet er, at han bliver helt rolig og falder i søvn, når jeg holder ham sådan om natten. Der kommer altså ingen bøvser. Jeg har enkelte gange forsøgt at tage ham på skuldrene for at bøvse ham - med det resultat, at han vågnede mere og mere op og ikke kunne sove.

Jeg forsøgte i nat at lade ham sove med løftet hovedgærde, men det hjalp umiddelbart ikke - mellem Kl. 03-05 var han meget urolig.

Nogle nætter får jeg sovet en time eller halvanden mellem amningerne - men højst to gange pr nat (altså ml. Kl. 23-06). Eller slumre jeg lidt, når han er urolig..

Jeg synes det er synd for min søn, at han er så urolig om natten og nok har ondt i maven - derudover får jeg meget lidt søvn og nogle morgener, bliver min kæreste nødt til at tage sig af vores søn, så jeg kan sove en time. Det er dog ikke optimalt, da min kæreste ikke har barsel.

Jeg bliver sommetider i tvivl om ovenstående er normalt for hans alder? Jeg hører fra andre, at deres børn godt kan sove 3 timer i træk om natten.

Er det normalt at en dreng på 6 uger spiser ca hveranden time i døgnet?

Har du nogle ideer til, hvordan jeg kan få mere søvn om natten?

På forhånd tak for svar

Med venlig hilsen
Maiken

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Kan ikke sove uden sut i munden

Hej Helen Min mand og jeg fik på et tidspunkt rådet ‘at vi skulle amme i...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Hvor lang tid må man svøbe et barn?

Hej Helen Vi svøber vores pige i et tæppe, når hun skal sove. Hvor lang tid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce