Annonce

Annonce

Brev:

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske


31. juli 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen,

Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er 7 måneder. Hendes far starter på barsel når hun er 6 måneder og vi har derfor et overlap på 5 uger.

Mit spørgsmål går på råd til hvordan vi får gjort denne overgang så god som mulig for vores datter og for os.

Min datter og hendes far har et rigtig nært og godt forhold, så jeg er slet ikke i tvivl om at det at have far hjemme vil være lige så godt som at have mor hjemme. Jeg er bare så glad for at min kæreste har lyst til at tage en god lang barsel og jeg glæder mig da også selv til at komme tilbage på arbejde, selvom det selvfølgelig bliver hårdt at være væk fra min datter som jeg ellers kun har været væk fra et par timer ad gangen en sjælden gang imellem siden hun blev født.

Mit problem ligger hovedsageligt i at jeg ammer på fuldt og både min datter og jeg trives rigtig godt med det. Da vi i sin tid planlagde barsel regnede jeg med at jeg da absolut ikke ville gide amme mere efter de 6 måneder sundhedsstyrrelsen anbefaler. Nu synes jeg det er rigtig hårdt at skulle have min datter på MME og flaske når det nu går så godt.

Vi har prøvet et par gange at give vores datter en flaske med udpumpet modermælk fordi vi ville prøve at få hende passet. Men det har hun pure nægtet. Hun har enten grædt eller bare siddet med flasken i munden uden rigtig at gøre noget.
Har du nogle gode råd til hvordan vi får vænnet hende til en flaske i løbet ...


Annonce

... af de 5 uger vi går hjemme sammen?

Jeg er som sagt glad for at amme, så jeg vil gerne fortsætte med at amme morgen og aften når jeg kommer tilbage på arbejde.
Hvordan bør vi gribe det an så min produktion og min datter vænner sig til det? Jeg havde selv tænkt på langsomt at introducere flasker til hende i de timer hvor jeg vil være på arbejde. Så starte med een flaske MME de første par uger og så 2 flasker MME de næste par uger, indtil jeg den sidste uge vi har overlap, kun ammer der hvor jeg alligevel ville være hjemme.

Jeg kan ikke finde ud af om det er bedst tidligt og langsomt at introducere flasken eller bedst at nyde at jeg kan amme fuldt så længe som muligt og først introducere flasken en af de sidste uger.
Men jeg tænker at når hun nu nægter at tage flaske nu, så skal jeg jo heller ikke vente for længe med at begynde at tilvænne hende til flasken.

Jeg håber du kan hjælpe med lidt gode råd til hvordan vi gør overgangen god for vores datter og for mig

Med venlig hilsen
Kristine

Lidt ekstra info:
Jeg har desværre aldrig fået udmalkning til at virke (jeg kan få ca 30 ml ud ved at udpumpe med maskine i ½ time og med håndmalkning kommer der ikke en dråbe), så det bliver desværre nødt til at blive MME når jeg skal tilbage på arbejde.

Vi er lige begyndt at give hende grød, så jeg håber vi har hende godt vænnet til det inden vi skal vænne hende til flaske så der ikke sker for meget nyt på een gang.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce