Annonce

Annonce

Brev:

Stoppe med (nat)amning


29. juni 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Stoppe med (nat)amning

Kære Helen.

Tak for en virkelig god brevkasse. Du har en dejlig varme og respekt for børnene.

Jeg skriver til dig, da jeg gerne vil stoppe natamningen af vores dreng på 20 måneder, og derfor faktisk også tror, jeg må stoppe med dagsamningerne. Han er rigtig glad for amningerne, og jeg har det fint med det. Jeg kunne godt stoppe uden at savne det, men fortsætter også gerne lidt endnu. Det vigtigste for mig er, at ammeforløbet sluttes af på en god måde.

Pt bliver han ammet, når vi kommer hjem i hverdagene og om morgenen. Nogle dage en gang ekstra. Natamningerne har været helt væk, men er kommet tilbage… For to måneder siden ammede han hver 2. til 3. time hele natten, og det blev vi nødt til at stoppe. Både pga. af vores søvnbehov, men også for at skabe plads til rigtig mad i maven.

Jeg prøvede i en lang periode at skabe nye rutiner, afkorte amningerne, lirke brystet ud mm. men det fungerede simpelthen ikke. Jeg havde til gengæld held med at introducere en puttebamse, som han er meget glad for og selv spørger efter. Han bruger også sut, men kaster den væk, når han gerne vil have mælk Det endte med at far tog over og den første aften var den lille ked af det ved putning og en enkelt gang i løbet af natten. Herefter har han ikke været utilfreds og bliver stadig puttet uden amning (for det meste af far). Han har altså været virkelig god til at acceptere den nye rutine.

Jeg fortsatte med at amme om dagen, da vi begge er glade for det, og fordi, der ikke skulle være for store ændringer. Der skete imidlertid ...


Annonce

... det, at han begyndte at vågne tidligere og tidligere, og nu vågner han nogle gange kl 02 og beder om ”mo-mælk”.

Jeg vil rigtig gerne stoppe natamningerne, men jeg tror ikke, han kan finde ud af kun at amme om dagen. Så, jeg tænker, at jeg må stoppe med dagsamningerne også, og gøre det som det første denne gang. Er du enig i det?

Jeg har igennem den seneste tid forsøgt at skabe nye rutiner. Når vi kommer hjem, kan han godt acceptere, at vi først spiser lidt mad, men herefter beder han om mælk. Det samme om morgenen. Her kan jeg nogle gange lokke ham til at lege lidt eller spise morgenmad, men så beder han nogle gange om mælk. Det kan han også gøre, hvis han bliver ked af det. Når jeg ikke er her, kan han nemt trøstes af andre og tager også sut. Han er glad, trives og udvikler sig rigtig godt både sprogligt og motorisk. Han er glad for storesøster (og omvendt) og har et fint gåpåmod. Han er bare skøn.

Spørgsmålet er, om jeg skal tro på, at jeg kan ændre rutinerne helt om dagen og trappe amningerne ud på den måde og herefter slutte natamningerne (igen)? (Og natamningerne bliver jo desværre nok et brat stop igen). Eller bliver jeg nødt til at stoppe mere brat med dagsamningerne også? Jeg har jo egentlig ikke travlt, men føler mig alligevel presset af, at han skal passes en enkelt overnatning i løbet af sommeren, og der vil også komme en overnatning i sensommeren. Her tænker jeg, det kan blive svært, hvis natamningerne ikke er stoppet. Hvad tænker du om det?

Jeg ser frem til at høre dine tanker og ideer.

Bedste hilsner,
A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen, Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce