Annonce

Annonce

Brev:

Baby 8 måneder - amning


17. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Baby 8 måneder - amning

Kære Helen,

Vores datter Sonia er nu otte måneder (og en uge!) og jeg er lige nu på barsel i England hvor min mand arbejder. Jeg har købt dine to bøger om mad og søvn og har rigtig god gavn af dem:-)

Jeg føler mig lidt alene og det er lidt af et job at være blevet mor. Jeg synes det har været - og er - overvældende at få et barn (i en alder af 41), og jeg er konstant i tvivl om jeg nu gør det godt nok. Sonia er meget aktiv og har (desværre) aldrig taget lange lure om dagen. Hun har været god om natten - fra kl. 19 til 23.30 og derfra til kl. 5 - altså indtil for nylig.

Jeg har så mange spørgsmål, men vil her og nu starte med det allermest presserende - vi har netop været en måned i Australien for at besøge min svigerfamilie. Vi kom hjem for fire dage siden. Det var meget varmt dernede og jeg var nervøs for om den lille fik nok væske, hvorfor jeg bibeholdt flere amninger end du anbefaler ift. Sonias alder: kl. 5, 9.15, 13.30, 19 og 23.30.

Den sidste uge inden rejsen hjem begyndte Sonia at vågne mange gange om natten - ikke for at spise, men for at prøve at rejse sig op, ligge på alle fire, snakke osv. - pyha. Det gjorde at hun flere dage ikke vågnede kl. 5, men typisk kl. 4 og 6, hvorfor jeg ikke ammede hende tidlig morgen (for ikke at tage appetit fra morgenmaden), men blot gav hende havregrød kl. 7. Men det betyder at jeg har skåret en amning fra i en anden rækkefølge end du anbefaler.

Nu er vi hjemme igen og natteroderiet fortsætter - vågen 4-5 gange om natten hvor hun karter rundt. Vågner så omkring kl. 5.30-6 (før var det kl. 6.30-7) og her kan jeg ikke få hende til at sove igen. Før tog jeg hende over i sengen ved siden af mig, men jeg er nervøs for at skabe en ny dårlig vane nu (og hun er stærk når hun mosler rundt nu!).

Måske der også er lidt jetlag og tand-halløj i spil (hun har lige fået de to første tænder i undermunden). Det trækker virkelig tænder ud. Hun bruger sut, som også indimellem falder ud om natten - det er en helt anden problematik, som jeg må skrive om på et andet tidspunkt! Hun sover i sin egen seng ...


Annonce

... ved siden af vores seng og min mand sover på sofaen i stuen. Vi har p.t. ikke et ekstra værelse vi kan give den lille.

Jeg ammer således fire gange nu - og vægrer mig lidt ved at give slip på amningen inden formiddagsluren fordi hun her typisk er hjemme i sin seng og tager dagens "lange" lur - på ca. en time og ti minutter (!). Hun har aldrig været en sovebaby og selvom jeg har prøvet ALLE dine tricks kan jeg ikke få hende til at sove længere.

Eftermiddagsluren er på 25-30 minutter (i barnevognen), indimellem 45 minutter. Hun bliver lagt kl. 19, hun er helt hys på dét tidspunkt efter at have været oppe næsten fire timer, så kan ikke helt følge din plan her. Hun spiser fint (tror jeg!).

Jeg følger din plan for en 8-måneders baby i mad-bogen. Og her kommer endelig spørgsmålet: Må jeg skære eftermiddagsamningen væk før formiddagsamnnigen nu? Hun får havregrød ved 7-tiden og brød med ost og frugt i hånden kl. 9 inden luren - og så ammer jeg hende liggende på sengen inden jeg lægger hende i seng (sikrer mig at hun ikke er helt væk inden jeg lægger hende). Jeg er så bange for at hun går tilbage til kun at sove 25 minutter om formiddagen hvis hun ikke også bliver ammet. Det ville være meget nemmere at skære eftermiddagsamningen væk, for her bliver hun alligevel lullet i søvn af barnevognen.

MEN: hun spiser jo frokost kl. 12, og hvis eftermiddagsamningen skæres væk får hun jo først et mellemmåltid igen kl. 15.30-16.00. Er det okay, eller kunne jeg så blot give hende et mellemmåltid i stedet for amning kl. 13.30? Eller skal jeg bide i det sure æble og droppe formiddagsamning og bevare eftermiddagsamning fordi det er bedst? Nu har jeg jo næsten lige skåret morgenamningen væk - hvor hurtigt kan jeg så skære næste amning væk? Det kunne være super hvis jeg kunne amme kl. 19, 23.30 og 9.15 - men er der så for langt mellem morgen- og aftenamning? Og drikker hun så nok kl. 9.15 når hun lige har fået mellemmåltid? kl. 13.30 er det jo halvanden time siden hun har fået frokost... Hjælp! På forhånd mange tak:-)

Med venlig hilsen
Charlotte

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annoncer

Annonce