Annonce

Annonce

Brev:

Alkohol og amning - 3 mdr.


6. marts 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Alkohol og amning - 3 mdr.

Hej Helen

Jeg har i hele min graviditet været meget omhyggelig med ikke at få noget alkohol og havde egentlig også en opfattelse af, at man ikke kunne amme og drikke alkohol. Da jeg så var til første tjek med min lille datter hos min læge, sagde han, at det jo altså ikke gjorde noget at man tog et glas vin, eller to, og at det nok ville gøre at vi fik en roligere baby.

Selvom jeg har været meget påpasselig igennem min graviditet, har jeg da savnet et godt glas rødvin og jeg har derfor taget min læges ord meget bogstaveligt. Dvs. 1-2 glas rødvin fredag og lørdag, men timet så der var så langt tid som muligt før Emily skulle ammes igen.

Her forleden ligger jeg så og læser i din bog "du bliver en skøn mor" og ser til min rædsel at du har skrevet at man ikke må drikke alkohol når man ammer. Jeg føler mig jo som verdens ...


Annonce

... dårligste mor og kan ikke få ud af mit hoved om jeg måske har skadet min dejlige lille datter.

Skal jeg være nervøs og er det et totalt No-go? Alle jeg har snakket med, dog af lidt ældre generation, siger det er ok når jeg ikke har ammet lige efter.

Da jeg blev medlem her for at kunne spørge dig om dette, så jeg at der var en ny anbefaling af jern til præmature eller babyer med lav fødselsvægt. Min datter vejede kun 2100 gram da hun blev født. Jeg blev sat igang 10 dage før termin. Alt er ellers som det skal være , men vi var indlagt på neonatal i en uge indtil amningen kørte og hendes vægt steg. Vi fik intet at vide om jerntilskud. Hun er nu 3 måneder og 15 dage og nu er jeg da helt skidt tilpas da jeg aldrig har givet hende jern. Er det for sent at begynde nu?

Håber du kan berolige mig lidt.

Med venlig hilsen
Therese

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og fest om natten

Kære Helen, Så er den gal med søvnen igen - denne gang står vores 4 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce