Annonce

Annonce

Brev:

Udmalkning


26. februar 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Udmalkning

Kære Helen

Tak for dine uddybende svar på mine tidligere spørgsmål :-)

Mit spørgsmål er hvordan jeg kan sætte min mælkeproduktion op og vedligeholde den bagefter?

Jeg forsøger at øge min mælkeproduktion, da jeg kan se, at min dreng nogle gange er sulten om aftenen efter han har spist hos mig. Samtidigt har han taget mindre end 100 gram på om ugen i de seneste tid. Jeg oplever også selv, at jeg har mindre mælk og synes, at brysterne føles bløde. Jeg lægger ham hyppigt til, i hver faldt hver 1,5-2 timer, og holder øje med hans sutteteknik, som ser mere eller mindre fint ud. Jeg oplever dog ofte, at han slipper brystet lige efter den første nedløb. Og så bliver han urolig ved brystet og gider ikke at "arbejde" mere på at få mælken ud. I længere tid har vi forsøgt at give ham flaske for at sikre os, at han får mælk nok, men først nu begynder han at finde ud af at bruge den.

Siden slutningen af januar er jeg gået i gang med at malke ud med en elektrisk brystpumpe 2-3 gange om dagen efter han har spist. Når jeg malker ud, så skifter jeg mellem brysterne hver 3-4 minutter og malker hver bryst 3 ...


Annonce

... gange - har læst, at det skulle hjælpe med at holde mælken mere i gang. Jeg kan malke ud alt mellem 20 og 110 ml efter han har spist. Mængden varierer afhængig af tidspunkt på dagen samt dag fra dag. Jeg synes, at det har hjulpet godt, men samtidigt er der dage, hvor jeg malker meget mindre ud, fx 40 ml om morgenen 30 minutter efter han har spist en smule. Jeg bliver så igen bekymret for, om det med at malke ud faktisk virker. Tanken med det hele er, at jeg rigtig gerne vil fortsætte med at amme. Samtidigt vil jeg gerne have mulighed for at give ham min mælk på flaske som tilskud, når der er behov for det.

Hvad vil du anbefale? Hvor hyppigt og hvor længe er det en god ide at malke ud om dagen? Er det en god ide at skifte mellem brysterne? Jeg har også læst i din brevkasse, at dobbelt udmalkning ved begge bryster samtidigt kan
øge mælkeproduktion op til 60%. Vil du anbefale at gøre det i stedet for udmalkning med en enkelt pumpe? I så fald hvor tit og hvor længe skal man gøre det for at sætte produktionen i vejret? Hvad gør man så bagefter for at vedligeholde god mælkeproduktion?

Med venlig hilsen
R

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce