Annonce

Annonce

Brev:

Nedtrappe amning


18. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Nedtrappe amning

Kære Helen

Tak for dit forrige brev.

Vi har forsøgt at få amningen op at køre og øge mælkeproduktionen efter dine forslag, med delvis succes. Men da vi efterhånden har forsøgt alt og da vores datter stadig græder ved brystet og har gjort det ved hver amning i over en måned, har vi besluttet at nedtrappe amningen og gå over til fuld ernæring med flaske. Det føles som den rigtige beslutning, og faktisk som en lettelse. Det er dejligt at vi i stedet kan bruges vores energi på hendes udvikling og på gode legestunder med hende hvor vi alle er i godt humør. Det har allerede givet os mere overskud.

Mit spørgsmål går derfor på hvordan jeg bedst muligt trapper ned og til sidst helt ud af amningen? Jeg er gået over til at give hende 6 måltider (flasker) om dagen, de 4 af dem hvor jeg ammer først og giver flaske bagefter. Jeg har tænkt mig at gå ned til 3 amninger, 2 amninger osv. over nogle ...


Annonce

... uger, men gerne over længere tid så længe de få amninger jeg giver hende er gode. Jeg har valgt at gøre det på den måde, da jeg ved at hun ikke kan få nok mælk til et helt måltid hos mig, og samtidig gerne vil påbegynde en rytme hos hende med 6 måltider om dagen. Vil det også være din anbefaling?

Hvis det lykkes for mig at bibeholde 1-2 amninger om dagen frem til hun er 5-6 måneder vil der så være noget problem i det? Jeg tænker i forhold til brystbetændelse eller hvad der ellers kan ske ved at amme sjældent?

Jeg ved at det anbefales ikke at amme om natten når man skal trappe ned, men da det for øjeblikket er det eneste tidspunkt på døgnet hvor hun ammer uden gråd, vil jeg gerne holde fast i denne gode ammestund lidt endnu hvis det er muligt, ser du noget problem i det, også hvis det er den sidste amning jeg skærer fra?

Jeg ser frem til at læse dit svar.

Venlig hilsen
En lykkelig mor

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og fest om natten

Kære Helen, Så er den gal med søvnen igen - denne gang står vores 4 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder og urolige nætter

Kære Helen Endnu engang tak for svar på tidligere spørgsmål - det har...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce