Annonce

Annonce

Brev:

Amme-/flaskebarn


22. januar 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Amme-/flaskebarn

Hej og tak for en god og informativ hjemmeside.

Vi har også stor glæde af dine bøger ☺

Vi har en datter på 10 uger (født 36+5) som er blandet amme/flaskebarn, og vi synes det er lidt svært at finde vejledning om dette.

Hun vejede 2855 g da hun blev født, tabte sig kun 4% efter fødslen. Og efter den første uge vejede hun allerede 3000 g, hvilket jo var rigtig fint. Derefter stod vægten helt stille i to uger, hvorefter vi efter anbefaling fra vores sundhedsplejerske begyndte at give hende en flaske om aftenen som supplement. Det hjalp hurtigt både på hendes og vores nattesøvn, og hun begyndte at tage på, men ikke helt nok. Efter yderligere en uge gik vi over til at give to supplerende flasker om dagen, og derefter begyndte hun at tage på som hun skulle.

De efterfølgende uger synes vi hendes efterspørgsel efter mad steg mere end hun kunne tilfredsstilles med amning, så vi er nu oppe på at give hende 3-4 supplerende flasker om dagen.

Vores spørgsmål handler derfor om to ting, dels hvordan vi kan at få amning til at vare længst muligt og dels hvordan vi bedst disponerer hendes mad i løbet af dagen.

Jeg ammer hende inden hver flaske, for at bruge flasken til at toppe måltidet op og gøre hende mæt. Det er meget forskelligt hvor meget af flasken hun spiser, det kan svinge mellem 40-140 ml afhængigt af hvor lang tids pause brysterne har fået siden sidste amning. Eksempelvis sover hun gerne ca. 5 timer fra kl. ca. 22.30 – 03.30, bliver skiftet, ammet ca. en time og får flaske, her tager ofte maks. 50-60 ml. Hvorimod hun om formiddagen efter amning godt kan spise 100 ml eller mere.

Når jeg ammer hende ligger hun ca. 30-40 min ved det ene bryst og derefter 10-30 min ved det andet, uanset om hun får flaske efter eller ej. Jeg bruger derfor et sted mellem 4-6 timer på at amme hende hver dag ud over flaskerne. Det virker som om, at uanset hvor længe hun ligger og ammer hos mig, kan hun altid spise mere bagefter.

I starten da vi gik over til at supplere med flaske, stimulerede jeg med ...


Annonce

... pumpe tre gange om dagen. Da vi efter ca. fire uger ikke synes det gjorde den store forskel, og jeg stadig kun kunne pumpe maks. 40 ml ud i alt efter at have pumpet 10 min på begge bryster droppede vi det.

Jeg synes vi har prøvet så godt vi overhovedet kan at give amning de bedst mulige forudsætninger for at få øget mælkemængden, men det virker som om at vi må konstatere at det bare fungerer bedst for familien at have et blandet amme/flaske barn, hvilket vi er afklarede med og har det godt med. Hun har indtil videre fået min. 50 % af sin mad gennem amning hver dag, og det er vi glade for.

Vi er nu lidt i tvivl om, hvordan vi disponerer hendes mad bedst muligt fremadrettet, hvis vi gerne samtidig vil holde fast i så meget amning som muligt. Skal vi eksempelvis gå over til at give hende fem flasker om dagen og amme hende inden hver gang. Det vil give en vis rytme og vi vil være sikre på at hun bliver mæt, men det betyder måske at amning går i stå. Vi har også talt om at amme hende fast hver 3 time og så supplere med flaske 3-4 gange om dagen, men spørgsmålet er så om hun får så sit behov for mad dækket. Vi har også talt om at fortsætte som hid til hvor hun bliver ammet/ får flasker efter hvilke signaler vi synes hun sender, men måske vil det være godt for hende at der kom en lidt fastere rytme i hendes hverdag nu hvor hun nærmer sig 3 måneder.

Derudover har vi oplevet den sidste uges tid, at hun efter 10 min ved brystet begynder at skrige og blive rigtig hysterisk, som om at hun synes mælken bare kommer alt for langsomt. Det virker nogen gange at bøvse hende af og skifte ammestilling på brystet, så kan hun spise lidt igen inden hun begynder at skrige igen. Ellers virker det hver gang at skifte bryst, men det betyder vel at hun så desværre får mest af den tynde mælk. Hun skriger ikke ved flasken, men er begyndt at blive meget ukoncentreret. Det er gør det lidt svært at give flaske, men det går.

Hun har hele tiden taget godt imod både bryst, flaske og sut.

Venlig hilsen
To lykkelige forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. december 2017 | Sovevaner | 3 mdr.

Natteravn - 3 mdr.

Kære Helen. Tak for en god brevkasse. Det er første gang, jeg skriver til...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2017 | Udvikling | 3 mdr.

Baby bliver hurtigere overstimuleret end før

Hej Helen Tak for rigtige gode svar på tidligere spørgsmål 🙂 Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annoncer

Annonce