Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til ammestop - 13 mdr.


8. juli 2004

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Hjælp til ammestop - 13 mdr.

Kære sundhedsplejerske

Jeg vil gerne have noget råd og vejledning til at stoppe amningen af min 13 dage gamle pige. Jeg skriver til dig, da jeg ikke føler jeg kan bruge min tildelte sundhedsplejerske.

Baggrund: Jeg har en søn på 2½ år som jeg havde et meget dårligt ammeforløb med. Der gik relativ hurtigt hul på mine brystvorter og de helede aldrig. Jeg prøvede alle de ting min sundhedsplejerske foreslog (muslingeskaller, cremer, lufttøre osv.), men lige meget hjalp det. Det var en meget smertefuld oplevelse og jeg græd, råbte eller slog i puden pga. smerter mens jeg ammede. Det stod på i et par måneder, indtil jeg fik det råd at stoppe med at amme, hvilket jeg gjorde da min søn var ca. 4 måneder gammel.

I forbindelse med min graviditet med vores andet barn, har vi (min mand og jeg) talt meget om amningen. Vi vil begge utrolig gerne have det til at fungere, men er også enige om at jeg ikke skal igennem samme smerte-helvede som sidst. Det er der jeg føler jeg er på vej hen nu.

Nuværende situation:
Vores pige blev født den 26. juni og vejede på det tidspunkt 3460 gram. Hun havde utrolig svært ved at tage brystet, men vi indarbejdede en rutine, hvor jeg formede brystvorten og lagde den i ganen på hende. Det hjalp lidt.

Vores sundhedsplejerske opdagede ved hendes første besøg (da Ellen (vores pige) var 6 dage gammel) at hun havde meget stramt/forkortet tungebånd. Vægt: 3100. Tungebåndet blev klippet da Ellen var 10 dage gammel. Dagen før havde hun vejet 2950 gram og vi var af en jordermoder på hospitalet blevet instrueret i at pumpe mælk ud af brystet og tilbyde det til hende i sutteflaske efter hun havde diet ved mig, så at hun kunne tage lidt mere på i ...


Annonce

... vægt.

I går var sundhedsplejersken her igen for at kontrolveje Ellen. 3000 gram. Jeg blev instrueret i at få hende til at tage brystet selv, men det kan vi slet ikke få til at lykkes.

Siden Ellen fik klippet tungebåndet tror jeg mine brystvorter er revnet. Det gør helt afsindig ondt, når hun tager fat. Jeg græder det meste af dagen. Ikke bare når hun dier, men også når hun sover. Jeg ønsker bare hun skal blive ved med at sove så hun ikke skal op og have mad. (Vi vækker hende hver tredje time, for at hun får nok at spise). Jeg pumper stadig ud efter hun har diet hos mig, og den mælk får hun så tilbudt ved næste måltid.

Det er igen blevet så smertefuldt og uoverskueligt at jeg bare ønsker hende langt væk, når hun ligger ved mit bryst, og så bagefter græder og græder fordi jeg har dårlig samvittighed og synes det er synd for hende. I morgen kommer vores sundhedsplejerske igen for at kontrolveje Ellen.

Trods store ambitioner om at amme, har vi (min mand og jeg) besluttet at stoppe, da jeg føler det er for stor en pris jeg skal betale. Men hvordan gør vi det?

Som beskrevet er det ulideligt for mig at amme, men det er lidt bedre at pumpe ud, så måske skal vi lave en overgang, hvor jeg fortsætter med at pumpe mælk ud, som hun tilbydes, samtidig med at hun får tilbudt Profylac. Hvad mener du?

Vi gik på nettet for at finde noget der kunne tale for at stoppe amningen, men det eneste vi fandt var alle grundene til at man skal amme: allergi, fedme, brystkræft, intelligens osv. Det har bestemt ikke gjort beslutningen nemmere, men der må da også være tilfælde (som mit), hvor amning ikke er en god idé at fortsætte med.

Jeg håber meget du kan hjælpe.

Med venlig hilsen Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annoncer

Annonce