Annonce

Annonce

Brev:

Lære bedsteforældre at kende


12. februar 2018

Alder:
4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen.

Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en glad ukompliceret pige, der smiler og pludre en masse. Hun tager også generelt nye indtryk og situationer flot og virker ikke særlig sensitiv.

Hendes bedsteforældre vil hende rigtig gerne og det er vi utrolig glade for og det betyder rigtig meget for os. Vi ønsker at hun skal lære dem at kende og få opbygget en god relation, der vil være værdifuld for alle parter.

Som det ser ud nu, er vores pige dog ikke interesseret i sine bedsteforældre og hun bliver ked af det når de f. eks vil holde hende. Det er selvfølgelig helt normalt og forståelig, da hun er en baby på kun 4 måneder, der har brug for mor og far, men vi vil gerne håndtere det rigtigt, således at der hurtigst muligt kan opbygges en god relation.

Jeg er ærgerlig over at bedsteforældrene ikke oplever den glade pige som vi har og det går mig faktisk lidt på. Vi tænker at det for relationens skyld, er vigtigt at vores datters grænser respekteres, således at hun ikke skal holdes, hvis hun ikke har lyst. Samtidig irriterer det os at vi formentlig bliver opfattet som pyldrede forældre, da vi absolut ikke selv synes vi pyldre om vores datter og ikke selv har noget imod at hun bliver holdt, vi tænker bare at det ikke er gavnligt for relationen, hvis vores pige ikke bryder sig om situationen.

Vores pige smiler til både læge, sundhedsplejerske og andre fremmede. Hun har ligeledes heller ikke noget imod at blive holdt af f. eks instruktøren til svømning, de andre mødre fra mødregruppen, min søster eller vores venner. Men lige bedsteforældrene, som er dem der vil hende allermest, har hun ikke lyst til at være hos.

Vi tænker der er tre mulige forklaringer, enten er det fordi de fleste andre der holder hende er unge kvinder der måske “minder mere om mor” ellers også er det fordi at bedsteforældrene lugter lidt af røg (de ryger meget lidt og kun udendørs, så det er ikke noget vi andre lægger mærke til, men vi har læst at nogen babyer reagerer på dette). Den sidste forklaring vi kan finde på, som også er den vi hælder til er, at det simpelthen er fordi hendes bedsteforældrene vil hende så meget, at hun synes at det er for voldsomt. Hvad tænker du om årsagen til ...


Annonce

... vores piges reaktion?

Forleden hvor vi var på besøg hos bedsteforældrene gik det ikke godt. Hun blev holdt af dem til at starte med, fandt sig i det i et stykke tid (uden dog at være glad), men blev så ked af det. Efterfølgende var hun ked af det hele tiden vi var på besøg. Hun var meget svær at trøste også selvom hun var ved mor og far. Hun virkede oprevet og vi har aldrig oplevet hende sådan før. Det var faktisk så slemt at vi overvejede om hun havde ondt i maven eller lign. Man kunne se at hun synes at det var for meget bare bedsteforældrene kiggede på hende.

Da vi kom hjem om aftenen blev hun glad, hun pludrede og smilede igen. Hun havde lidt luft i maven hun kom af med lige da vi kom hjem, men vi tror dog ikke at det har haft indflydelse på hendes reaktion hos bedsteforældrene, uden at vi selvfølgelig kan vide det med sikkerhed.

Til at starte med (de første 2 måneder), var vores datter ligeglad med hvem hun blev holdt af og nu er hun naturligvis mere bevidst om hun er hjemme eller ude og om hun er hos mor/far eller en anden. Vi har læst os til at det ikke har noget at gøre med om barnet er genert eller lign. men er en naturlig udvikling. Vi vil selvfølgelig bare gøre det vi kan for ar håndtere det rigtigt, således at perioden bliver så kort som mulig.

Vi tænker at det fremover er bedst at vores datter til at starte med er hos os og ser de nye omgivelser an. Spørgsmålet er også om hun overhoved skal holdes af bedsteforældrene i denne periode, da vi jo ikke ønsker hun skal forbinde dem med noget ubehageligt? Vi har læst os til at perioden hurtigst overstås, hvis barnets grænser respekteres. Vores pige virker som nævnt ikke særlig sensitiv, hun er glad andre steder end derhjemme f. eks til svømning og mødregruppe mv. Besøg hos vores venner går også helt fint.

Har du nogle råd til hvordan vi håndterer situationen? Hvornår vil vores datter kunne kende sine bedsteforældre og hvor ofte vil hun skulle se dem for at kunne kende dem?

Vi glæder os til at bedsteforældre forhåbentlig snart vil kunne se vores glade smilende pige der pludre og leger.

Mange tak for gode råd og tak for en super brevkasse!

De bedste hilsner
fra en mor til en dejlig datter med nogle skønne bedsteforældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. februar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn hos 3 mdr. baby del 2.

Kære Helen Tak for svar. Det lyder fornuftigt og noget jeg kan bruge videre...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Døgnrytme, grød og mange amninger om natten

Kære Helen Jeg har læst lidt med i din brevkasse, og forsøgt mig lidt med...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn hos 3 mdr. baby

Hej Helen. Min søn på nu 3 måneder sover dårlig om natten. Dette har han til...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2018 | Udvikling | 3 mdr.

Min søns motoriske udvikling

Hej Helen Jeg er den stolte mor til en skøn dreng på 3 ½ mdr. Han kom til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annoncer

Annonce