Annonce

Annonce

Brev:

Min søns udfordringer


5. december 2017

Kategori:
Alder:
7 år, 6 mdr.

Min søns udfordringer

Hej.

Jeg ved ikke om jeg får alle detaljer med, men nu vil jeg prøve.

Min søn er 7 år, går i 1. Klasse og er rigtig glad for det, fagligt dygtig. Hans problemer opstår i forbindelse med andre børn og hans sociale færdigheder overfor jævnaldrende børn, med voksne har han ikke de store problemer, næsten tvært imod.

Han blev for 7 år siden født ved akut kejsersnit da han lå forkert (hovedet på bækkenet), så det blev en fødsel der tog næsten 2 døgn og hans hjerterytme faldt flere gange inden jeg blev anbefalet kejsersnit som så gik rigtig godt, meget blod dog.

Jeg opdagede hurtigt at hans adfærd var speciel, han blev utrolig hurtig mentalt mæt og søgte ro og hvile hos mit, blev ammet og sov i mine arme, i dagplejen gik det ok, han var meget detaljeorienteret, selv den mindste nullermand skulle samles op og smides ud. I børnehaven blev han meget urolig og ked når han ikke måtte sidde på sin “faste plads” til deres morgensamling og ville til enhver tid helst lege selv og ikke med andre, kunne blive ked af det eller vred hvis de tvang ham til at lege med andre. Jeg blev gjort opmærksom på af min kusine, at jeg måske skulle overveje om han var særlig sensitiv (hvilket både jeg selv og hun er) og mange træk passede på det og når jeg siden hen har prøvet selv at tage hensyn til ham som om han er det, fungerer det faktisk helt godt.

Han skiftede børnehave da vi skulle flytte og det gik rigtig godt, han trivedes godt det nye sted hvor specielt en pædagog havde perfekt tag på ham og forstod at klare hans udfordringer, flere pædagoger der sagde også ...


Annonce

... at han havde træk efter at være sensitiv.

Nu er han så begyndt i skole, han trives godt med timerne, men skal styres og irettesættes mange gange dagligt fordi han driller de andre, skubber eller blander sig på en dum måde, lidt som han nogle gange også gør med sin 3 år yngre søster, men til gengæld er han en god storebror for sin lillebror på 2 år. Jeg snakkede med en kollega som har en søn med infantil autisme og har læst om dette og også om Asbergers. Jeg vil nu gerne spørge dig om hvordan jeg selv kan blive sikker på om min søn er særslig sensitiv, har autisme eller asbergers eller blot er en dreng der er lidt mere fræk end andre drenge... jeg vil så gerne hjælpe ham til at klare sig bedre socialt med andre børn i hans dagligdag, men ingen er umiddelbart lydhør overfor om der er noget dybere liggende han skal hjælpes med, de mener bare der skal opdragelse og tid til. Jeg vil bare gerne være sikker, så vores dreng får den bedst mulige hjælp.

Som sagt er han fagligt godt med, utrolig langt fremme med matematik og over middel med læsning, fysisk kunne hans motorik godt blive lidt bedre, og ellers er han bare en utrolig kærlig dreng med stort behov for bekræftelse og kys og kram, som vi gør hvad vi kan for at gøre på en god måde. Min mand som ikke er hans far, tager nogle “far”-søn ture med ham, cykelture mm for at de har et bånd sammen og han bliver styrket i sit selvværd.

Håber du har et godt råd som jeg kan arbejde med, og måske be- eller afkræfte min mistanke om hans udfordringer i forhold til sensitivitet/autisme/Asbergers.

På forhånd tak.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Har du født ved kejsersnit?

Hvert år fødes 21% af danske børn ved kejsersnit. Det vil sige at ca. 12.000 danske kvinder hvert år, bliver mødre ved en stor maveoperation, og bagefter skal komme sig fysisk og måske også psykisk. Er du én af dem?

Har du gjort dig tanker om, hvordan du skal få mavemusklerne til at ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. november 2017 | Kost og ernæring | 7 år, 2 mdr.

Spiser ikke nok aftensmad

Hej. Vores dreng er syv år. Han spiser ikke altid nok til aftensmad. Så er...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Udvikling | 8 år

Mor syg - nærmest forelsket i mor

Hej Helen. Vi har en søn på 4 år (30/5/13) og han er ekstrem mor syg. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2017 | Sovevaner | 6 år, 6 mdr.

6 år og sover (for) sent

Kære Helen Jeg skriver til dig, fordi vores søn på seks 1/2 år ofte først...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2017 | Opdragelse | 6 år, 7 mdr.

6 årig med sociale udfordringer

Hej. Jeg har en glad dreng på 6,5 år som går i 0. Klasse. Han er glad for at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Julekalender-nyhedsbrev

med nye præmier hver dag

Dagens præmie: "Kravle Start pakke" fra GoBabyGo

Værdi kr. 396,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce