Annonce

Annonce

Brev:

Umulig putteseance!


13. november 2017

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Umulig putteseance!

Kære Helen,

Jeg håber at du endnu engang kan høste op med lidt guldkorn, for jeg er bare SÅ træt!

Lillebror er knap 14 mrd., og selvom han er vidunderlig, skøn og dejlig… så er han også temmelig fremme i skoene. Han er noget af en mundfuld, og havde vi fået ham først, så havde vi, med garanti, aldrig fået flere!

Lillebror har et temperament uden lige… og han kan skrige meget højt og meget, meget længe hvis han får et ”nej” til noget.

Lillebror kom godt omkring da han var 6 mrd. Da han var 7 mrd. gammel kravlede ham. 10 mrd. gammel gik han rundt når der var noget at holde i, og her begyndte han også at bestige alverdens ting og sager. Han er en udbryder-konge som har besteget sin tremmeseng, hvorfor vi har måttet tage den ene side af. Han har desuden formået at bestige sikkerhedsgitteret til køkkenet, som vi så også lige så godt kunne pille ned. Han formår at komme op i sin storebrors køjeseng. Jeg har udviklet øjne i nakken og en permanent høj puls. Han kravler på alt hvad der kan kravles på, og han er nærmest konstant et blåt mærke i panden. Han piller og roder i alting, og han er kisteglad imens.

Han er virkelig helt vildt sød og skøn, men han har rundsave på albuerne og er ikke bange af sig, i modsætning til sin storebror. I sidste uge havde vi hele storebrors børnehave til 5 års børnefødselsdag, og lillebror var helt i sit S over at have besøg af alle børnene.

Han bliver hjemmepasset frem til han kan begynde i storebrors børnehave om 1 år. Netop fordi han er vild med andre børn OG fordi han er så motorisk fremme i skoene, så gør vi meget ud af at komme i legestue. Vi kommer desuden på legepladsen så godt som hver eftermiddag, og han elsker det.

Vi har aldrig fået etableret nogle gode sovevaner for ham. I en lang periode ammede jeg ham til ro, og kunne derefter så bruge noget tid på at få ham til at sove. Nu er vi endelig kommet væk fra aften-amningen, men det tager 1,5-2 timer at putte ham, også selvom han er knaldhamrende træt. Vi har ikke erstattet amningen med en flaske, da vi synes at det lidt er ”at erstatte en vane med en anden”. Vi sørger for at han får godt med mælk til aftensmaden i stedet.

Han bliver allerede sur og ked når vi begynder aftenrutinen: nattøj på, tandbørstning, læse i bog… og her begynder så showtimet. Lige nu ligger vi og glor tegnefilm med ham, for at han ikke skal vække kineserne på den anden side af kloden med sine raseriudbrud. Så sætter han sig lidt op, lægger sig ned igen, ser lidt videre, græder hjerteskærende i 5 min, glor lidt på skærmen igen osv… 1,5-2 timer. Det er en rigtig skidt måde at skulle falde i søvn på, det er vi helt ...


Annonce

... klar over. Omvendt er det også bare rigtig svært, at han græder og skriger så voldsomt. Her er han ligesom afledt lidt. Jeg ligger sammen med ham, når han skal sove. Han har faktisk aldrig sovet i sin egen seng mere end få timer ad gangen, ligesom han også bliver puttet i vores seng.

Jeg har forsøgt at putte ham på anden vis: sidde med ham i dynen i stuen, lægge ham i egen seng mv. men det er også uden succes.

Vi har først lige bevæget os fra 2 til 1 lur. Han virker til at trives med en rytme der hedder ”Middagslur fra ca. 11-13”, og så begynder vi putningen allerede 18.30, da hans tidlige lur jo gør, at eftermiddagen bliver ret lang, når man kun er 1 år gammel. Til gengæld klarer han hele eftermiddagen uden at virke hverken specielt træt eller pyldret.

Han spiser og drikker godt og varieret dagen igennem, men vi har stadig ikke stoppet amningen tidlig morgen – denne amning gør, at han sover videre uden at vække resten af hytten til kl. 7.00/7.30.

Han vågner mange gange i løbet af natten, men kan som regel tysses til ro, på nær ved 4-5-tiden, hvor jeg er nødt til at amme ham. Han er glad for sin sut om dagen, og når han skal sove, men han går helt i selvsving, hvis man forsøger at give ham den om natten.

Men, putte-seancerne trækker virkelig tænder ud, og det samme kan nætterne også gøre.

Vi synes ikke, at det er ok at græde sig selv i søvn i vores hus, men hvis ikke vi skal ligge og glo synge-amerikansk-tegnefilms-tamtam med ham (hvilket vi bestemt heller ikke synes er en god måde at falde i søvn på, så virker det til at være hans eneste måde at falde i søvn på – med skrige og skrål og grædeture). Ja, han skriger og græder ikke ”bare”. Det er på et niveau, hvor jeg bliver bekymret for, om han besvimer, hvis han fortsætter.

Vi har aldrig forsøgt at forlade ham, når vi putter ham. De få gange, hvor jeg har været alene med drengene og måske glemt en sut i køkkenet, og derfor har måtte forlade ham kortvarigt i soveværelset, har givet bagsalg. Så, vi er hos ham under hele putteseancen.

Det underlige er jo så, at når han sover til middag i sin barnevogn, så lægger jeg ham bare og siger ”sov godt”, og så sover han inden for 5 min. Nogle gange, hvis jeg selv er meget træt oven på en urolig nat (og dem har vi altså 6/7 af på en uge), så lægger jeg mig sammen med ham i dobbeltsengen. Her glor vi også skærm, men der sover han uden protester på 5 min.

Kære Helen, hvad er det lige der sker? Jeg er ved at være godt træt af det, og det tager også en masse tid fra storebrors putning.

Har du nogle bud på, hvad vi bør ændre?

Kærlig hilsen
2 trætte og frustrerede forældre.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Har du født ved kejsersnit?

Hvert år fødes 21% af danske børn ved kejsersnit. Det vil sige at ca. 12.000 danske kvinder hvert år, bliver mødre ved en stor maveoperation, og bagefter skal komme sig fysisk og måske også psykisk. Er du én af dem?

Har du gjort dig tanker om, hvordan du skal få mavemusklerne til at ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. november 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Græder konstant

Kære Helen Så har jeg igen brug for gode råd. Vi sover, endelig sover...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 mdr afviser mad

Hej Helen, Jeg er meget frutreret og ked af over at min søn på 11 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Frustration over nedtrapning af amningen

Hej Helen. Vi er igår begyndt på at nedtrappe amningen (morgenamningen ). Er...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 12 mdr.

Afvænning fra putteflasken

Hej Helen Tak for dine svar på mine tidligere spørgsmål og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind tumlemadras fra by KlipKlap

Værdi kr. 5.200,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,78

Du sparer: 39,22

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annoncer

Annonce