Annonce

Annonce

Brev:

Vågne nattetimer


16. oktober 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågne nattetimer

Hej Helen

Tak for dit seneste svar og opfordring/opmuntring til at holde fast i amme-putte ritualet lidt endnu. Det gør vi - og det fungerer stadig fint for os at gøre sådan. Men nu er der dukket et par ny spørgsmål op omkring vores datters søvn.

Vores datter er lige fyldt 18 mdr. og trives virkelig godt. Både hjemme og i vuggestuen. Hun er meget glad, snakker og griner meget - og har generelt meget travlt med at prøve hele verdenen. Jeg har et par spørgsmål ifht hendes søvn for tiden.

Lidt facts, hun sover 1 lur midt på dagen 1 1/2 til 2 timer, hun bliver puttet mellem 19.30 og 20 efter en skål godnatgrød. Står op alt imellem 6.30- 7 - 8.30! 
Hun puttes og sover i sin egen seng i vores soveværelse. 

1 .
Vi har gennem længere tid haft meget nemt ved at putte hende. Hun bliver ammet (efter godnatgrød) og falder i søvn i løbet af 10 minutters tid. Dog er det her i løbet af de seneste par uger pludselig nogle aftener blevet ekstremt svært - og det er ikke længe amme-putte-ritualet der slår hende ud. Hun er simpelthen for frisk og har enormt travlt i sin seng, med alt andet end at sove. Hun er ikke ked af det - bare meget vågen!! Så det kan pludselig tage 1 time + at få hende til at sove. Nogle gange er det endnu en amning, andre gange at ligge sammen med hende og andre gange igen er giver hun bare endelig efter i sin egen seng - der skal til for at få hende til sove. 

Mit spørgsmål er hvad det skyldes ; 
Er det mon fordi hun egentlig har behov for at blive lagt tidligere (end kl 20) og er blevet overtræt? 
Vi holder ret fast i at puttetidspunktet er det samme hver dag - mel 19.30 og 20.00
Og da hun lige inden putningen ellers har vist træthedstegn, og også har haft en meget aktiv dag - kan det ikke være fordi hun ikke er klar..? 

2.
Når først hun er puttet sover hun normalt rigtig godt. Men næsten hver nat vågner hun et sted imellem kl 1 og kl 4 ca og står op i sin seng. Hun kommer ...


Annonce

... hver nat så over i vores seng. Hvis vi er heldige lægger hun sig bare til at sove videre med det samme - men det er efterhånden langt fra normalen. Istedet ligger hun lidt og er lige pludselig enormt vågen - og sætter sig op og snakker og kravler rundt. Vi holder lyset slukket og forsøger få hende til at falde til ro - ved selv at blive liggende og nusse og synge for hende osv. Men for det meste er det først efter nogle ordentlig slurke mælk (i nat drak hun to kopper mælk!!) og en banan i sengen el lign. og lidt mere roden rundt at hun så endelig falder til ro og sover videre.

Hun er ikke ked af det når hun er vågen - men bare meget vågen. Og tydeligvis tørstig.
Det kan indimellem tage ret lang tid at få hende til at sove igen. Og ender indimellem i frustrationer indtil hun endelig overgiver sig og sover videre.

Hvad skyldes det meget vågne natteroderi mon og tror du vi kan komme det til livs ?
Hun vil altid gerne vil være tæt på sin mor det ene øjeblik, men skubber mig så væk det næste. Men det er tydligt sin mor hun vil om natten - dog søger hun aldrig brystet!

Er det sult ?

Det er meget varieret hvor meget hun spiser til aftensmad, for det meste er det ikke så meget syntes jeg - men i vuggestuen siger de at hun spiser rigtig godt i løbet af dagen. og godnatgrøden spiser hun rub og stub.

Jeg føler jo ikke rigtig at vi kan fylde mere på hende lige inden hun skal sove -
jeg har nogle gange forsøgt at give hende en banan ovenpå grøden - men det er sjældent at hun vil have så meget af den..

Skal jeg istedet ha en banan og en kop vand klar ved siden af sengen, som hun kan få med det samme hun vågner - og altså lade være med at se om hun kan falde i søvn uden. Men skaber det ikke bare en endnu dårligere vane på sigt ?

Vi syntes det er dejligt at hun kommer over i vores seng i løbet af natten - dog ville det virkelig være dejligt at komme natte roderiet til livs..

Mange hilsner
E's mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Opdragelse | 21 mdr.

Rutiner og weekend

Kære Helen Tak for dit svar og gode råd angående mad og svingende appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2024 | Kost og ernæring | 21 mdr.

Nedsat appetit? - 21 mdr.

Kære Helen Godt nytår. Åh, det der med mad. H er en skøn lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce