Annonce

Annonce

En stor og en lille er væk - Kriseterapi med en toårig dreng


11. juni 2006

Forfatter:
Elisabeth Cleve
Forlag:
Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesår:
2006
Sidetal:
208
Pris:
258
ISBN:
8777064410
Helens vurdering:
En stor og en lille er væk - Kriseterapi med en toårig dreng

Jeg har valgt at give bogen "En stor og en lille er væk - Kriseterapi med en toårig dreng" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

En stor og en lille er væk er skrevet af børnepsykolog og psykoterapeut Elisabeth Cleve.

Vi får i bogen lov til at følge, hvordan Elisabeth Cleve har arbejdet terapeutisk med drengen Victor og hans far Frederik.

Lille Victor er kun 2½ år gammel, da han ved et trafikuheld mister både sin mor og sin lillebror. Victor selv og faderen er med i bilen, men begge overlever uheldet. Victor reagerer med at være bemærkelsesværdigt glad, han græder ikke og taler aldrig om sin mor eller lillebror, men vil til gengæld gerne trøste sine kammerater i børnehaven, når de savner deres mor. Victor er et barn i dyb krise.

En stor og en lille er væk er Elisabeth Cleves meget menneskelige og gribende beretning om hvordan terapien hjælper Victor igennem den traumatiske krise. Vi følger 15 psykoterapitimer og får herigennem lov til at få et indblik i, hvad der sker i terapien.

Vi følger Victors leg med forskellige dukker, biler, heste, elefanter og ser hvordan Victor igennem forskellige stykker legetøj er i stand til at erindre den savnede mor og hvordan han tilsidst mærker sin mor og den plads hun nu har inden i ham.

Den deltaljerede beretning er et kig ind i terapiens rum og proces, men samtidig også et indblik i det samarbejde der helt nødvendigt er til stede med forældre (her Victors far), når man arbejder med børn i sorg og krise.

Det er en bog som henvender sig til voksne, som gerne vil vide mere om små børn i krise. Både om hvordan børn udtrykker sig og viser den sorg de bærer, men også om det terapeutiske rum og psykoterapeutens arbejde og overvejelser.

En stor og en lille er væk henvender sig til såvel fagpersoner som arbejder med børn, som til forældre.

En rigtig fin bog, som jeg vælger at give 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce