Annonce

Annonce

At miste et barn er en livsproces


20. februar 2005

Forfatter:
Susanne Østergaard
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
297
Pris:
298
ISBN:
8778871875
Helens vurdering:

Jeg har valgt at give bogen "At miste et barn er en livsproces" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

At miste et barn er en livsproces er 19 personlige beretninger om, hvordan det er at være mor og miste sit barn før, under og efter fødslen.

Forfatteren Susanne Østergaard mistede selv i 1989 et spædbarn. Hun er uddannet pædagog og psykolog.

Gennem tiden har holdningen til og håndteringen af spædbarnsdød ændret sig og fælles for de fem af kvinderne er, at de alle har mistet deres barn for mere end 25 år siden. Alligevel er det fælles for alle 19 kvinder, at de har oplevet stor sorg og at det at miste et barn uanset om det var før, under eller efter fødslen har påvirket deres liv fremover.

De meget personlige beretninger er fortalt gennem et interview, hvor alle kvinder er blevet stillet de samme spørgsmål. Selve bogens skriveform er på denne måde, - først et spørgsmål og så et svar. Det virker dog på ingen måde 'skematisk' og man lever sig nemt ind i de personlige fortællinger.

Selvom bogen indeholder mange følelsesladede beretninger, så er indholdet samtidig meget optimistisk, og det kommer fint frem at døden jo er en del af livet. Samtidig viser netop de personlige beretninger forskelligheder, om hvordan man som kvinde og mor hver især tager afsked med sit barn, om hvordan familiens og omgivelsernes støtte er forskellig.

Bogen kommer ind på emner som afsked, parforhold, begravelse, kirkelige handlinger, de professionelle, kroppen, at være gravid igen og meget mere.

At miste et barn er en bog som naturligt henvender sig kvinder, som har mistet et barn, men det er også en bog som kan læses af andre, det være sig familie og pårørende eller af professionelle som i deres arbejde møder kvinder der har oplevet at miste et barn.

Jeg vælger at give bogen 4 bismervægte.

Køb bogen "At miste et barn er en livsproces" her

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce