Annonce

Annonce

13 firkløvere - en personlig beretning om at føde for tidligt


20. december 2009

Forfatter:
Anne-Marie Aaen
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2009
Sidetal:
425
Pris:
299
ISBN:
9788778877987
13 firkløvere - en personlig beretning om at føde for tidligt

Læs omtalen af "13 firkløvere - en personlig beretning om at føde for tidligt" under annoncen ...


Annonce

Thorbjørn vejede 751 gram, da han blev født ...

"Du var et hjerteskærende lille, fuldstændig perfekt skabt menneske. Men meget forskellig fra noget menneske, jeg nogensinde har set. Du lignede en råskitse til et menneske, som Vorherre havde lagt fra sig for at arbejde videre en anden dag."

Når et barn fødes for tidligt, begynder en kamp for overlevelse. Det er barnet, der kæmper, med al den hjælp læger, sygeplejersker og vores hospitalsvæsen kan give. Ved siden af står forældrene, der vil give deres eget liv for den lille nyfødtes. men som blot må se til og håbe. Håbe på at livet vinder.

Anne-Marie Aaen fødte sit andet barn, Thorbjørn, 3½ måned for tidligt - og kampen begyndte på Rigshospitalets intensivafdeling for fortidligt fødte børn. Heldigvis overlevede Thorbjørn den hårde start på livet og er i dag en velfungerende dreng.

Tretten firkløvere fortæller om Thorbjørns kamp for livet og om den håbløshed og sorg, man føler som forælder, når ens barn måske ikke overlever.

Thorbjørn blev født ved kejsersnit. Ved et uheld virkede narkosen ikke og anæstesilægerne opdagede det desværre ikke. Anne-Marie Aaen lå derfor kemisk lammet, men vågen, og blev opereret uden bedøvelse. En frygtelig oplevelse, der blev lagt til side, mens Thorbjørn kæmpede for sit liv. Og som der først var overskud til at forholde sig til, da Thorbjørns tilstand efter otte måneder var blevet stabil.

Tretten firkløvere er en personlig beretning, der fortæller om at mirakler kan ske; selvom man kun vejer 751 gram ved fødslen, kan man overleve. Thorbjørn kunne. Og der fortælles om livet de mange måneder på Neonatalklinikken, hvor også andre forældre håber på mirakler.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce