Annonce

Annonce

Anerkendelse i børnehøjde


3. maj 2004

Forfatter:
Berit Herts (red.) og Frank Iversen (red.)
Forlag:
Psykologisk forlag
Udgivelsesår:
2004
Sidetal:
252
Pris:
298
ISBN:
8777063767
Helens vurdering:

Jeg har valgt at give bogen "Anerkendelse i børnehøjde" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Anerkendelse i børnehøjde handler om, hvordan man i praksis kan arbejde med de børn som ofte betegnes som 'problembørn'.

Det er børn som enten bliver beskrevet som voldsomt udadreagerende, som 'fylder' meget, som er uden for fællesskabet i klassen, som enten selv mobber eller bliver mobbet, og børn som har det svært i relation med andre børn, f.eks. den 'stille pige'.

Bogen består af fire dele, som hver indeholder praksisbeskrivelser skrevet af forskellige forfattere, der alle arbejder med børn. Forfatterne er blandt andet psykologer, supervisere, sundhedsplejerske og lærer. Hver især giver de deres bud på, hvordan man kan arbejde med anerkendelse og et værdsættende fokus i arbejdet med børn og unge.

Bogen henvender sig især til lærere, pædagoger og skoleledere, men kan også give stof til eftertanke hos sundhedsplejersker, skolepsykologer og konsulenter.

Bogens første del kommer blandt andet ind på emnet mobning, hvor lærere og forældre ofte føler sig magtesløse. Der fortælles om brug af Appreciative Inquiry - værdsættende samtaler og der gives praksiseksempler.

I første del møder vi også den 11-12 årige Henrik, som af de fleste ville blive betegnet som ubehøvlet og respektløs. Teorien lærer os at se Henrik på en anden måde og giver os handlemuligheder, så vi skaber forståelse og dermed er på vej mod anerkendelse.

Del to handler blandt andet om at finde det positive ved barnet. At fokusere på det barnet er god til i stedet for det, som er svært for barnet. Som en billedlig beskrivelse bruges 'anerkendelsens trappe' hvor man på nederste trin ser barnet og herefter går op ad for at møde, forstå, acceptere, anerkende barnet. Også det barn som man oplever som en 'møgunge' og ikke troede mulig at anerkende.

Del tre beskriver blandt andet, hvordan der kan arbejdes med åben rådgivning, hvor forældre, børn og ansatte har mulighed for at drøfte både personlige og skoleorienterede problemstillinger.

Del fire er et eksempel på et skoleprojekt, hvor værdsættende samtaler bruges som pædagogisk metode og hvor børnenes kreativitet kommer til udtryk.

Bogen i sin helhed er oplagt for den, som ønsker at arbejde med anerkendelse i børnehøjde. Den giver præcise forslag til metoder, som kan bruges i arbejdet med børn, men giver også forslag til, hvordan eleverne selv kan arbejde med hinanden, så alle oplever respekt og 'være inde i varmen'.

Bogen giver lyst til at prøve at gøre tingene anderledes og fortjener derfor 5 bismervægte.

Køb bogen "Anerkendelse i børnehøjde" her

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce