Annonce

Annonce

Smerter hos børn


6. december 2014

Forfatter:
Maiken Bjerg og Charlotte Jensen
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2014
Sidetal:
350
Pris:
299
ISBN:
9788771183450

Læs omtalen af "Smerter hos børn" under annoncen ...


Annonce

Smerter påvirker barnets generelle overskud til at være nærværende, fokuseret og koncentreret og sågar dets oplevelse af grundlæggende tryghed. Smerter er dermed et komplekst fænomen, der griber ind i mange aspekter af barnets og familiens liv, og det er ikke altid enkelt at løse smerteproblematikker.

Mange børn lider ikke blot under smerten, men også under manglende viden hos de voksne, der omgiver dem. Jo bedre de voksne er klædt på til at støtte barnet, desto bedre vilkår er der for, at barnet vil kunne mestre.

Børn oplever smerte på lige fod med voksne, men de udtrykker smerten mere indirekte. Ofte kan de ikke sætte så mange ord på smerten, men viser den i stedet gennem adfærd og aktivitetsniveau, forfra smerten kan blive fejltolket eller overset af de voksne.

Smerter hos børn - Indsigt, mestring, lindring bygger på den nyeste teori og forskning. Læseren bliver både indført i den psykologiske og neurofysiologiske forståelse af smerter og opstiller redskaber til håndtering af barnets smerter, således at de kommer til at fylde mindst muligt. Den ser bl.a. også på forældres møde med sygehusvæsenet, på problematikker vedrørende børn i narkose, på kroniske smerter, musikterapi, mindfulness, massage og meget mere.

Udgangspunktet i denne bog er at give børn med smerter de bedste betingelser for at udvikle sig, trives, skabe sociale relationer og øge deres indlæringsmuligheder.

Bogen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn i sundhedsfagligt regi, og til forældre til børn med smerter.

Maiken Bjerg er SE-traumeterapeut og har mange års erfaring med børn med forskellige traumer og kroniske lidelser, herunder smerter. Hun arbejder i dag i privat praksis. Charlotte Jensen er cand.psych. og har i sit arbejde særligt fokus på familier med kronisk sygdom. Hun arbejder i dag i egen praksis.

Køb bogen "Smerter hos børn" her


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce