Annonce

Annonce

Tavse børn


25. maj 2014

Forfatter:
Majbritt Augustinus
Forlag:
Frydenlund
Udgivelsesår:
2014
Sidetal:
152
Pris:
249
ISBN:
9788771182804

Læs omtalen af "Tavse børn " under annoncen ...


Annonce

Tavse børn er den første bog på dansk om funktionsforstyrrelsen selektiv mutisme, der er en form for angst hos børn – de er bange for at tale i andres påhør.

Måske kender du det som forælder: Så snart du og dit barn ankommer til børnehaven eller skolen, stivner hun. De mange ord, der normalt flyder fra hendes mund, forstummer med ét, og hele kroppen er stivnet i en statuelignende positur.

Eller måske er du den, der om morgenen tager imod det tavse og sky barn i institutionen og er ved at fortvivle. Hvorfor siger hun ikke noget i alle de timer, hun er i børnehaven eller skolen? Hendes forældre siger, at hun er fuld af liv og løjer, men hvorfor kan du ikke få hende til at sige bare et eneste ord?

0,5-1 % af alle børn lider af selektiv mutisme. Tavsheden begynder ofte i 3-årsalderen og ses sjældent efter det 9. år. Alligevel er kendskabet til lidelsen i Danmark ikke stort – heller ikke blandt fagpersoner. Men for de børn, mutismen rammer, er det en belastning, der især påvirker deres sociale liv - og ikke mindst deres sociale kompetencer.

Bogen redegør for den aktuelle viden på området samt behandlingsmulighederne og indeholder bl.a. bidrag fra professor og børnepsykiater Per Hove Thomsen og børnepsykolog Aino Holme. Derudover er bogen fyldt med cases fra familier, der har haft selektiv mutisme tæt inde på livet, og som fortæller, hvordan børnene overvandt deres angst.

Majbritt Augustinus er journalist, cand.merc. og mor til fire.

Køb bogen "Tavse børn " her


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce