Rodfrugter
14. marts 2013
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé at lave mad af årstidens naturlige grøntsager - også til dit barn.

De fleste rodfrugter kan fint blandes sammen med alle mulige andre grøntsager, de har et højt fiberindhold og mætter rigtig godt og så passer de godt til forskellige slags kød, f.eks. kylling og de passer også rigtig godt til fisk.

Det du skal være opmærksom på i forhold til rodfrugter og grøntsager til mindre børn er at de kan indeholde større mængder nitrat. Det gælder især grøntsager som f.eks. selleri, spinat, rødbede og fennikel.

Fra 6 måneders alderen må barnet meget gerne få disse ting, men det bør kun gives i små mængder. Hvis du laver en grøntsagsmos eller en grøntsagssuppe med selleri, spinat, rødbede eller fennikel, så bør netop disse grøntsager ikke udgøre mere end 1/10 af portionen ellers skal det gives med 14 dages mellemrum.



Annonce