Annonce

Annonce

Ufrivillig natlig vandladning


14. marts 2013

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid om at udvikle evnen til at udskille dette hormon og er derfor også længere tid ...


Annonce

... om at kunne holde sig om natten.

3. Lille blære. Nogle børn har en blære, der ikke kan rumme den mængde urin, som barnet producerer om natten.

4. Manglende besked fra blæren til hjernen. Nogle børn sover så godt at de ikke mærker at de skal tisse og blæren sender ikke besked til hjernen om at den er fuld. Barnet tisser derfor i sengen.

Ingen børn ønsker at tisse i sengen - det er noget de naturligt helst ville undgå. Barnet gør det derfor aldrig fordi det er dovent eller fordi det er uartigt - det sker, uden at barnet har nogen skyld i det.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce