Annonce

Annonce

Trøske


28. januar 2022

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen - og er de ikke umiddelbart til at fjerne - så skal dit barn ses af lægen og en svampebehandling sættes igang.

Hvis du ammer, så er ...


Annonce

... det vigtigt, at både du og dit barn bliver sat i behandling. Det vil sige, at dit barn skal behandles i munden, og du skal have behandlet dine brystvorter, ellers bliver I ved med at smitte hinanden.

I skal være særligt opmærksomme på at sutter, udstyr til udmalkning, ammebrikker og lignende skal holdes rene ved kogning. Og giver du flaske, er det vigtigt også at være ekstra opmærksom på kogning af flaskesutter osv. Det er heller ikke hensigtsmæssigt selv at sutte på en narresut, før du giver dit barn sutten i munden.

Du skal også være opmærksom på, at når børn har trøske i munden, så har de også nogle gange svamp i bleområdet. Dette kan ligeledes behandles med et svampemiddel.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce