Annonce

Annonce

Stamceller


26. august 2013

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Man kan idag behandle f.eks. leukæmi ved at slå kræftcellerne ned med kemoterapi og derefter give en knoglemarvstransplantation med ...


Annonce

... raske stamceller, der kan genoprette en normal blodcelledannelse.

Der forskes derfor i at udnytte stamceller til at helbrede sygdomme som Parkinson, Sklerose og Alzheimers, eller sygdomme som sukkersyge. Men også blodpropper i hjertet eller muligheden for at kunne danne hele organer ud fra stamceller til organtransplantationer ligger teoretisk som en mulighed for fremtiden.

Forskning i stamceller tyder således på at man i fremtiden kan tilbydes en revolutionerende behandling med celletransplantation til mennesker med mange forskellige alvorlige lidelser. Forskning i stamceller vækker stor etisk debat.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce