Annonce

Annonce

Rhesus-uforlignelighed


14. marts 2013

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem mor og barn. Hvis det sker at en Rhesus ...


Annonce

... negativ mor modtager noget Rhesus positivt blod fra sit ufødte barn, så vil hun begynde at danne antistoffer for at bekæmpe dette blod.

Det betyder ikke noget, hvis det er første barn, men ved næste graviditet kan det give problemer, for så vil moderens antistoffer trænge ind igennem moderkage og gå til angreb på fosterets røde blodlegemer. For at dette ikke skal ske, så bliver kvinder vaccineret med et stof, der kaldes Anti-D efter hver fødsel.

Derfor vil man naturligt holde øje med en gravid kvindes blodtype.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce