Annonce

Annonce

Pottetræning


27. januar 2022

Pottetræning, toilettræning eller renlighedstræning er alt sammen det samme. Og det handler om, hvornår børn er parate til at smide bleen.

De fleste børn er mellem 2.5-3 år, når de begynder at være fysiologisk parate, og dermed i strand til både at fornemme vandladning og afføringstrang, og kan holde sig, indtil de når toilettet. Det sker via et samspil af hormoner. Derudover skal barnet også selv være motiveret til at forsøge.

Et tegn på at barnet er parat er, at barnet kan holde sig i mindst 3 timer. Derudover er der især 3 faser i renlighedsprocessen, som du kan lægge mærke til:

1. Fase: Dit barn siger, at det har lavet i bleen og ...


Annonce

... gerne vil have en ren, tør ble på. Dit barn er således bevidst om, at der kommer noget ud, og at det er rart at få væk.

2. Fase: Dit barn siger "nu tisser jeg" og er således bevidst om, at det er nu, det sker, og at der sker noget, som barnet skal reagere på.

3. Fase: Dit barn siger "jeg skal tisse", og når at sige til lige før, det sker. Fra barnet mærker trangen, og til I når toilettet, går der ikke ret lang tid, så her skal I skynde jer til toilet eller potte for at nå det.

Det er en god idé at lade bleen blive på, når I begynder med renlighedstræningen. Det er en succesoplevelse at have en tør ble, det er altid et nederlag med våde bukser :)



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce