Annonce

Annonce

Graviditet uden for livmoderen


23. juni 2008

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft problemer med betændelse i æggelederne eller hvis æggelederne af en eller anden grund er beskadiget.

Det befrugtede æg, vil normalt sætte sig fast i ...


Annonce

... livmoderen. Sætter ægget sig fast i f.eks. æggelederen, så taler man om en graviditet uden for livmoderen. Tager man en graviditetstest, så vil den vise positiv og kvindens krop vil også reagere som var hun normalt gravid.

Hvis man har smerter eller blødning i begyndelsen af graviditeten, så kan det være tegn på en graviditet udenfor livmoderen og det er vigtigt at søge læge.

Hvis lægen finder ud af at man er gravid uden for livmoderen, så vil det være nødvendigt at operere og man vil normalt gøre det meget hurtigt, da et æg der vokser i æggelederen, kan få æggelederen til at briste, hvilket kan være farligt for kvinden.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce