Annonce

Annonce

Ekstra væske baby


1. februar 2022

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn, som bliver ammet, har normalt ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis ...


Annonce

... barnet lægges til brystet, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den tyndere og mere vandholdige mælk, som slukker tørsten. I takt med at barnet bliver ældre og er i stand til at drikke af en kop, vil også ammebørn kunne have glæde af at få lidt ekstra vand at drikke, når det f.eks. er sommer og varmt.

Et barn, som udtrykker tørst, skal altid tilbydes bryst, flaske eller vand at drikke. Et barn som tisser mindre end det plejer, et barn som tisser gult og hvor urinen tydeligt er koncentreret, har brug for ekstra væske med det samme.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce