Annonce

Annonce

Amning


27. februar 2013

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets behov.

Børn fødes med en sutterefleks og vil, hvis de kort efter fødslen placeres på moderens mave, selv finde frem til brystet og begynde at sutte. Hvis barnet skiftevis bliver ...


Annonce

... lagt til begge bryster, vil barnet stimulere til mælkedannelse på begge sider. Senere i ammeforløbet er det vigtigt at barnet dier og ”tømmer” et bryst af gangen, for at få den federe mælk med ud. Den fede mælk ligger bagest i mælkekirtlerne, den er vigtig for barnets mæthedsfølelse og er med til at give barnet ”elastikker” på arme og ben.

Det er vigtigt at amme med forskellige ammestillinger, da barnet derved stimulerer brystet hele vejen rundt og også ”tømmer” brystet bedre.

Desuden er det vigtigt at man som mor får tilstrækkeligt med ro og hvile. Hvis du som mor ikke er afslappet, eller hele tiden bliver forstyrret i amningen, så bliver mælkemængden mindre.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce