Annonce

Annonce

Ører - øreproblemer hos baby og børn


27. januar 2022

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis barnets sprogudvikling ikke passer ...


Annonce

... til barnets alder, skal man derfor altid overveje, om barnet kan have øreproblemer.

Børn, der har ondt i ørerne, vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de også have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned, og det gør ondt. Det er derfor en god idé at elevere barnets hovedgærde, så barnet ligger højere med hovedet og trykket i ørerne derfor er mindre. Mistænker du, at dit barn har høreproblemer eller har ondt i ørerne, bør barnet altid ses af lægen.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce